Følger etter Lego og Disney: – Vi er et av de første norske selskapene

3 weeks ago 18



Mandag lanserer Dyreparken i Kristiansand og Massive Labs spillet «Zookeper Tycoon» i Fortnite-universet.

Nå lanserer Dyreparken spillet «Zookeper Tycoon» i Fortnite-universet, hvor du kan styre din egen dyrepark. Foto: Massive Labs / Dyreparken

– Vi er ett av de første norske selskapene som etablerer oss med et spill på Fortnite, og det synes vi er veldig gøy, sier Jonas Røyem Ny, prosjektleder i Dyreparken, i en pressemelding mandag ettermiddag.

Fortnite er for mange kjent som et skytespill. Men det siste året har det utviklet seg til en plattform der spillutviklere kan lage egne spill i Fortnite-miljøet.

Disney har allerede gjort sitt inntog med lansering av Marvel-universet på Fortnite, det samme har Lego gjort. Nå er det Dyreparkens tur.

I «Zookeeper Tycoon» skal man jobbe som dyrepasser og drifte sin egen dyrepark. Der styrer man de digitale dyrepasserne Morten og Carmen.

– De som kjenner Dyreparken vil kjenne seg godt igjen i den digitale versjonen vi har laget. Her kan man prøve seg som dyrepasser, drive restauranter og kiosker og sørge for at gjestene får en god opplevelse, forteller Ny.

Du styrer blant andre Carmen, som er en av dyrepasserne. Foto: Massive Labs / Dyreparken

Over én million avspillinger

De har allerede lagt ut en videoer om spillet, og det har blitt godt mottatt på blant annet Tiktok.

– Det lille vi har fortalt om spillet i forkant på Tiktok, vitner om store forventninger fra spillerne. Videoene har over én million avspillinger og masse engasjement, sier Ny.

Ansvarlig for spillutviklingen er det kristiansandsbaserte selskapet Massive Labs, ledet av Reno Mahmutagic. Han sier følgende om arbeidet med spillet:

– Jeg er oppvokst med Dyreparken og det å kunne lage en digital versjon av Dyreparken i Fortnite – to ting jeg elsker – har vært helt fantastisk, sier Reno Mahmutagic.

Også etter lanseringen fortsetter arbeidet med å optimalisere spillet og videreutvikle det. Planen er å legge til flere dyr og flere funksjoner underveis.

Read Entire Article