– Føles ikke hurtig nok

1 month ago 27



Nye elbiler får stadig raskere hurtiglading. Det er åpenbart viktig for elbilfolket.

Nyere elbiler lader såpass raskt at det overrasker NAF at halvparten av elbilistene fremdeles synes lading på langtur tar for lang tid. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

For lading på langtur oppleves fortsatt som en tidstyv for halvparten av elbilistene.

– Hurtiglading føles ikke hurtig nok, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding fra medlemsorganisasjonen.

I NAFs elbilmonitor som ble gjennomført av Norstat i mai i år, oppgir halvparten av de som eier en elbil i dag, at lading på langtur tar for lang tid. Dette er samme resultat som i samme undersøkelse for et år siden. Blant de som ikke eier en elbil, er det 2 av 3 som oppgir det samme.

– Med biler som lader stadig raskere, er det litt overraskende at så mange elbilister fortsatt synes lading på langtur er for tidkrevende, sier Sødal.

Raskt nok

I NAF og Motors store rekkevidde- og ladetester er det særlig på ladetestene de store endringene skjer. Rekkevidden på bilene har stabilisert seg på mellom 400 og 600 kilometer, mens nye elbiler leveres med langt raskere lading enn for bare to år siden.

– De fleste bilene vi hadde med på test tidligere i sommer ladet ferdig på en halv time eller raskere, sier NAF-rådgiveren. – I løpet av en langtur må du uansett ha en god pause, og da lader de fleste nyere elbiler raskt nok, sier han.

Lading på langtur tar for lang tid. - Vurder disse påstandene om elbil:

TOTALEier elbil i dagEier ikke elbil
Helt uenig7%11%2%
Delvis uenig14%19%7%
Verken eller23%20%26%
Delvis enig33%34%31%
Helt enig23%16%33%
TOTAL100%100%100%
KILDE: NAF Elbilmonitor gjennomført av Norstat i mai 2024. Representativt utvalg på 1912 respondenter.
Read Entire Article