Flere uriktige påstander

4 weeks ago 17



Tilsvar til Tone Lundsaunet.

Jeg vil svare på Tone Lundsaunets innlegg, som inneholder flere uriktige påstander mot Dyrebeskyttelsen Norge (DN). Det er viktig å klargjøre hva som faktisk skjer i organisasjonen, spesielt med tanke på de alvorlige anklagene Tone Lundsaunet fremsetter.

Først vil jeg understreke at vi i DN tar alle varsler om økonomisk mislighold og misbruk av vår organisasjon på største alvor. Det er dessverre noen som misbruker sine posisjoner og skader organisasjonen. Tone Lundsaunet, tidligere tillitsvalgt i Dyrebeskyttelsen Norge Nord Trøndelag, er et eksempel på dette. Hennes handlinger, som blant annet inkluderte å skape en fryktkultur, stjele lokalavdelingens eiendeler og ellers handle på en måte som ikke er i tråd med våre etiske retningslinjer, er uakseptable.

Du ser det ikke før du tror det

Sentralstyret arbeider hardt for å løse konflikter og sikre at midlene går dit de skal – nemlig til dyrevelferd. Vi ønsker i utgangspunktet at saker håndteres lokalt. Det er først når dette ikke fungerer at sentralstyret må gripe inn. Dette er ikke en lett oppgave for et sentralstyre bestående av frivillige med fulltidsjobber, men vi er forpliktet til å opprettholde integriteten i organisasjonen.

Sentralstyret arbeider hardt for å løse konflikter og sikre at midlene går dit de skal – nemlig til dyrevelferd.

Tone Lundsaunets mange påstander er både feilaktige og urettferdige. Hennes virkelighet er basert på rykter fra andre ekskluderte personer. Hun har selv vært en del av DN og hennes lokalavdeling har fått betydelig støtte fra sentralleddet mens hun var leder. Hun er fult klar over at sentralleddet overfører store midler til lokalavdelingene hvert eneste år og at det ikke finnes ett eneste tilfelle der sentralleddet har tatt penger fra en avdeling. Når hun nå anklager oss for misbruk, bør man huske at hun har en egen agenda og har selv handlet på en måte som ikke er forenlig med våre verdier.

Det er også verdt å merke seg at det er en håndfull personer som nå fremsetter kritikk. Disse personene har tidligere blitt ekskludert eller suspendert for deres uetiske oppførsel. Dette gjør deres påstander enda mer problematiske. DN er en demokratisk organisasjon med cirka 250 tillitsvalgte, som følger våre vedtekter, og vi er forpliktet til å sikre at våre midler og ressurser brukes på en transparent og etisk måte.

Det er viktig for oss at det å være frivillig i DN skal være trygt og at pengene som gis til lokalavdelingene, skal brukes åpent og i tråd med vår etiske plattform. Penger skal ikke skjules i stiftelser eller brukes på en måte som er i strid med DNs formål.

Vi håper dette gir en bedre forståelse av situasjonen. Sentralstyret fortsetter å arbeide for lokalavdelingenes og dyrenes beste.

Med vennlig hilsen

Anne Lise Skoie Risøen

Styreleder,

Dyrebeskyttelsen Norge

Read Entire Article