Fikk øredøvende jubel – her skriver hun NHL-historie

3 hours ago 5



– Jeg er her, og nå skal jeg bare nyte øyeblikket og muligheten til å gjøre det jeg elsker – på den største scenen i verden, sa Jessica Campell til The Athletic før den historiske kampen.

32-åringen er assistenttreneren til den ferske hovedtreneren Dan Bylsma i Seattle Kraken. Men hun har den siste tiden fått mer oppmerksomhet enn sin sjef.

Da hun ble introdusert før NHL-kampen mot St Louis Blues tirsdag, fikk hun høyest jubel av samtlige, ifølge svenske Aftonbladet.

Applausen fikk frem et forsiktig smil fra Campell.

St Louis Blues v Seattle Kraken

KREVENDE START: Jessica Campell og Seattle Kraken tapte kampen 2–3.

Foto: STEPH CHAMBERS / AFP

– Veldig spesielt

I et lengre intervju med NHL.com var det tydelig at 32-åringen var stolt over å bli den første kvinnen i «boksen».

Samtidig beskrev hun det hele «som en vanlig dag på jobben».

– Jeg ønsker aldri å gjøre mindre ut av de tingene jeg gjør, fordi jeg er så fokusert på oppgaven som skal gjøres. Men jeg vet også at å være fokusert på oppgaven er det som har gjort at jeg kommet hit, til dette øyeblikket, og det vil fortsette. Så jeg må fortsatt være fokusert på det som er viktigst, og det er gutta, laget og den suksessen vi ønsker å ha, sa hun og la til:

– Men jeg tror at øyeblikket inn mot kampen og det å gå ut på benken ... Jeg vil virkelig forsøke å hedre det, for jeg vet og skjønner definitivt hvor stort det er. Det øyeblikket er veldig viktig for sporten vår.

Campell og Seattle Kraken tapte tirsdagens NHL-kamp 2–3.

– Den beste treneren

Hovedtreneren til Seattle Kraken, Dan Bylsma, snakket før kampen til The Athletic om historiske Campbell.

– Vi kommer til å se en kvinne bak benken for første gang i NHL og det er monumentalt. Men målet vår å få tak i den beste treneren – og det viste seg å være Jessica Campbell, sa Bylsma.

Den kanadiske kvinnen har også tidligere skrevet historie da hun ble den første kvinnelige treneren i VM for menn da hun for to år siden var en del av det tyske landslaget.

De siste to sesongene har hun jobbet som assistenttrener for AHL-laget Coachella Valley Firebirds med nettopp Dan Bylsma.

32-åringen har tidligere avslørt at Bylsma kontaktet henne på e-post om trenerjobben. Da trodde hun det var spam.

Jeg tenkte: «Jeg kommer til å svare, men jeg vet ikke hvem jeg svarer til eller om denne personen er ekte», sa Campbell og fortsatte:

Til slutt ringte han meg, så det var ganske surrealistisk.

Resten er altså historie.

Publisert 09.10.2024, kl. 07.55 Oppdatert 09.10.2024, kl. 08.25

Read Entire Article