Ferjeavgang utsatt flere timer

1 month ago 54



Fjord Lines båt «HSC Fjord FSTR» fra Kristiansand til Hirtshals klokken 09.00 er flere timer forsinket. Det melder selskapet på sine egne nettsider. Årsaken er dårlig vær over Skagerrak.

Det er opplyst at ferja ikke vil kunne kjøre fra Kristiansand før klokken 13.00 i dag.

06:58 i dag Svein Morten Havaas

→ Del

Slått med flaske på asylmottak

Slagsmålet skjedde på Solsiden asylmottak på Rom, som holder til i lokalene til den tidligere Lyngdalsheimen. Bildet er tatt før fasadene ble malt om. Foto: Rune Hauan

Politiet rykket like før halv ett natt til mandag ut til Solsiden asylmottak på Rom i Lyngdal etter melding om slagsmål mellom to til fire personer.

– Politiet har vært på stedet. En mann skal være slått med en flaske. Det er ikke meldt om noen alvorlige personskader, opplyser vakthavende operasjonsleder i Agder politidistrikt, Eyvind Formo.

Partene ble skilt og politiet oppretter sak på kroppskrenkelse.

– Det er uoversiktlig hva som egentlig har skjedd pr. nå i natt, skrev Formo i sin oppdatering om saken klokken 03.05.

På morgenkvisten opplyser vakthavende operasjonsleder Linn Andresen at det var språklige problemer på stedet natt til mandag, og at det vil være behov for å gjennomføre formelle avhør og innhente tilleggsforklaringer fra de involverte og eventuelle vitner. Det vil være behov for bruk av tolk i disse avhørene.

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn

08:09 i dag NTB

→ Del

Tre av fire kommuner bruker mer penger enn planlagt

Tre av fire kommuner i Norge bruker mer penger enn de har planlagt å gjøre. KS peker på høye renter og høyt prisnivå.

– Tre av fire kommuner rapporterer om merforbruk i 2024, og vi ser av tertialrapportene at mange kommuner har ganske store merforbruk, sier direktør for kommuneøkonomi Rune Bye i KS til Klassekampen.

Rentekostnadene alene har økt med 13,7 milliarder kroner på to år, skriver avisa.

En KS-rapport viser videre at to av fem kommuner har lite eller ikke noe økonomisk handlingsrom. Møre og Romsdal er det fylket der flest kommuner sliter økonomisk. Spesielt Kristiansund, Ålesund og Molde sliter økonomisk for tiden.

– Det er utfordrende. Vi ser en rask økning i renteutgifter. Det tyder på at vi som har vært litt offensive på investeringssiden, får et rasjonaliseringspress. Vi leverer tjenester til innbyggerne, og skal vi kutte, må vi redusere tilbudet. Da får vi noen tøffe runder, sier ordfører Trygve Grydeland (H) i Molde.

Klassekampen skriver videre at Moldes renteutgifter har steget med 75 millioner kroner fra 2022 til 2023. I 2024 har kommunen et merforbruk på 90 millioner kroner.

08:08 i dag NTB

→ Del

Over 30 SAS-flygninger kansellert mandag

SAS har foreløpig kansellert 34 flygninger fra noen av landets største flyplasser mandag morgen på grunn av den pågående streiken blant kabinansatte. Foto: Terje Pedersen / NTB

SAS har foreløpig kansellert 34 flygninger fra noen av landets største flyplasser mandag morgen på grunn av den pågående streiken blant kabinansatte.

18 avganger til blant annet London, Bergen, Düsseldorf og Dublin er kansellert fra Oslo lufthavn Gardermoen, viser en oversikt på Avinors nettsider.

Flere avganger er også avlyst fra blant annet Bergen (3), Stavanger (4), Trondheim (2) og Bodø (3). Det totale antallet klokken 4.41 natt til mandag er 34 avganger, fordelt på åtte av Norges travleste flyplasser.

Søndag ble over 40 SAS-flygninger innstilt på grunn av streiken. I likhet med mandag var det også da snakk om både innenriks- og utenriksruter.

14:57 i går Ruben Duvold

→ Del

Ni fikk fartsbot

Politiet har gjennomført trafikkontroll på E39 ved skolandsvatnet. Ni førere endte opp med å få forenklet forelegg, der 90km/t i 70-sonen var høyeste fart.

Dette meldte politiet klokken 14:55 søndag.

08:31 i går Ruben Duvold

→ Del

Bil stjålet

Politiet skriver på X at det kom inn en melding klokken 02:05 om at en bil hadde blitt stjålet fra Østre Myrbakkvei i Lyngdal

Bilen skal være en grå Audi A3 og har et skiltnummer som starter på DP. Forholdet anmeldes

23:46 24.08.24 Frida Falkum

→ Del

Anmeldt for vold mot politi etter vindu ble knust på Nordea-bygget

Slik ser det knuste viduet på Nordea-bygget ut, søndag morgen Foto: Ruben Duvold

Politiet skriver på X at det er gjort skadeverk hos en bank i Farsund sentrum ved å knuse en rute. Banken som er nevnt skal være Nordeabygget like ved pakkhuset i Farsund. Glasskår ligger fortsatt på gangfeltet utenfor bygningen

Klokken 22.57 skrives det at politiet har kontroll på en mulig mistenkt.

Vedkommende anmeldes og for vold mot politiet ved spytting.

18:12 24.08.24 Ruben Duvold

→ Del

Seier i serieåpningen

Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant seriepremieren, lørdag kveld. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Martin Meissner / Ap photo

Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 2-0 mot Eintracht Frankfurt, lørdag kveld.

Lyngdølen fikk starte på høyreback/ving for Borussia Dortmund i ligaåpningen mot Eintracht Frankfurt, selv om BVB hentet inn høyreback Yan Couto på lån før sesongen som forsterkning.

14:54 24.08.24 Svein Morten Havaas

→ Del

Ansatt som turnuslege

Amra Alic fra Lyngdal er ny turnuslege ved Farsund legesenter. Farsund kommune har ansatt Alic i midlertidig utdanningsstilling fra og med 1. september i år og frem til 1. mars 2025.

Ifølge arbeidsavtalen, som Lister24 har fått merinnsyn i, skal lyngdølen følges opp av kommunalsjef Anne Margrethe Tjøtta Johnsen fra kommunens side. Farsund legesenter har på sin side oppnevnt Johannes Maubach som Alics veileder i turnusperioden.

14:49 24.08.24 NTB

→ Del

Riksmekleren: Tar kontakt med partene i SAS-streiken i løpet av helgen

Flytrafikken blir rammet hardere til uken når mange flere kabinansatte blir tatt ut i streik. Foto: Terje Pedersen / NTB

Riksmekler Mats Ruland sier at han vil ta kontakt med partene i SAS-streiken i løpet av helgen.

– Om det blir i dag eller i morgen, vet jeg ikke. Det er alt jeg kan si, sier Ruland til NTB lørdag ettermiddag.

Fredag gikk 120 kabinansatte i SAS ut i streik etter at de ikke kom til enighet med SAS-ledelsen i tarifforhandlingene. Konflikten dreier seg både om lønn og arbeidsvilkår.

– SAS har ikke vært villige til å imøtekomme oss på noen av våre krav. Vi hadde derfor ikke noe annet valg enn å gå til streik, sa leder Martinus Røkkum for SAS Norge Kabinforening i Parat.

Han sa fredag at alle SAS-flygninger på sikt vil bli rammet, og at SAS-flyene vil bli stående på bakken fram til deres krav er godtatt.

Fra onsdag trappes streiken opp, og da vil det være rundt 405 streikende SAS-ansatte organisert i Fellesforbundet og rundt 240 organisert i Parat.

– Det er åpenbart svært beklagelig at vi står i en streik, og vi oppfordrer igjen partene til å returnere til forhandlingsbordet slik at vi så raskt som mulig sammen kan komme fram til en god avtale som alle parter kan leve med på sikt, sier pressesjef Øystein Schmidt i SAS.

Han understreker at det viktigste for flyselskapet nå er det operasjonelle og passasjerene.

– Vi gjør nå det vi kan for å sørge for at de reisende kommer seg dit de skal, blant annet gjennom ombookinger. De trafikale utfordringene knyttet til streiken i går var begrensede, og det var da kun en håndfull avganger som ikke gikk som planlagt. Heller ikke i løpet av helgen er det ventet større trafikale konsekvenser, og de aller fleste flygninger vil følgelig gå som oppsatt, sier han.

Informerer de reisende som rammes

Schmidt forteller at SAS informerer de reisende fortløpende om den enkeltes avgang via SMS, SAS-appen og på epost. Dersom de reisende ikke hører noe om at flyet er kansellert, så betyr det at det går som normalt.

Han oppfordrer videre de reisende til å søke informasjon på SAS' hjemmesider, som kontinuerlig blir oppdatert.

Martinus Røkkum i Parat sa fredag at han mener partene har to helt forskjellige virkelighetsoppfatninger. Han anklaget selskapet for å ikke ønske «å gi ansatte noen form for bedring i arbeidsbetingelsene, tvert imot bruker de konkursbeskyttelsen og restruktureringen til å skvise enda mer ut av allerede hardt pressede ansatte».

NHO mener derimot at SAS har strukket seg langt for å komme de kabinansatte i møte både når det gjelder lønn og arbeidstid.

– Det er spesielt uheldig med en konflikt i en situasjon der selskapet er under konkursbeskyttelse og restrukturering og fortsatt taper penger. Denne konflikten bidrar til å gjøre en allerede vanskelig situasjon enda vanskeligere, sa administrerende direktør Erik Lahnstein i NHO Luftfart.

Samtidig anklaget Norsk Kabinforening fredag SAS for streikebryteri. Ifølge dem har de streikende blitt erstattet av kabinansatte fra Sverige og Danmark. Overfor NRK avviste Schmidt anklagene og betegnet denne praksisen som normal.

Ber om et «anstendig tilbud»

Forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen i Fellesforbundet sier at de kabinansatte i lang tid har båret mye av byrden nedskjæringene i SAS har medført. Begynnerlønnen for en kabinansatt i SAS i dag er 27.500 kroner i måneden, og det er ikke tillegg for kvelds-, natt- eller helgearbeid.

– Folkene våre i kabin er rett og slett slitne. Grensen for mer fleksibilitet er for lengst overtrådt, sa Sivertsen før meklingen startet.

Han mener de kabinansatte har fremsatt «rimelige krav om to frihelger i måneden for å kunne opprettholde et minimum av sosialt liv og en daglig spisepause et annet sted enn ved dokøen til de reisende».

– SAS har avvist alle krav og ønsker at de kabinansatte skal fortsette å arbeide under vilkår som ikke er forenlig med norsk arbeidsliv, sier Sivertsen.

Røkkum i Parat sier streikeviljen er stor, men at de vil sette seg ved forhandlingsbordet igjen dersom SAS kommer med et «anstendig tilbud».

12:28 24.08.24 Ruben Duvold

→ Del

5 forenklede forelegg i 80-sone

5 Personer endte opp med forenklet forelegg under trafikkontroll lørdag. Foto: GORM KALLESTAD / NTB

Politiet skriver på X at UP har hatt trafikkkontroll ved på E39 ved Dragedalen i Lyngdal klokken 11:33 lørdag formiddag

Under trafikkontrollen fikk 5 personer et forenklet forelegg for å ha kjørt for fort.

Høyeste hastighet var 99km/t i 80-sonen melder politiet på X

11:45 24.08.24 NTB

→ Del

Skademeldingene tikker inn etter uværet

Voldsomme høst- og vinterstormer fører ofte til store ødeleggelser, særlig i kystområdene i Norge. Her har et tak blåst av i Os utenfor Bergen. Foto: Richard Halland / NTB

Gjensidige har lørdag morgen registrert 30 skademeldinger i forbindelse med uværet Lillian.

Det er et tall som kommer til å øke de nærmeste dagene.

– Gjennom kvelden og natten har det jevnt og trutt kommet inn skademeldinger. Det gjelder i hovedsak stormskader og vann inn i utette bygg. De typiske vindskadene er bygningsskader på tak, vinduer og dører, og takstein som fyker av gårde, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Han sier de arbeider med å få en mer detaljert oversikt over de enkelte skadene. Foreløpig er det meldt om flest skader i Akershus, Østfold og Buskerud.

– For hver enkelt som blir rammet, er det like ille uansett, men i den store sammenhengen ser det ut til at dette har gått relativt bra og er en liten hendelse, tross alt, sier kommunikasjonssjefen.

– Vi venter fortsatt pågang i dag og de nærmeste dagene, og fortsatt er det en uavklart situasjon lenger nord i landet, sier han. Rysstad påpeker at det er altfor tidlig å si noe om omfanget i kroner, men fastslår at det i det minste vil dreie seg om mange millioner kroner.

En gjennomsnittserstatning for en vannskade ligger mellom 50-100.000 kroner, mens for vind er det en del lavere.

10:41 24.08.24 NTB

→ Del

De aller fleste elsparkesyklister mangler forsikring

De aller fleste som kjører elsparkesykkel, har ikke ansvarsforsikring. Foto: Geir Olsen / NTB

Bare hver tiende elsparkesyklist har den lovpålagte ansvarsforsikringen, viser tall P4 har hentet inn hos Trafikkforsikringsforeningen.

– Har man ikke den lovpålagte forsikringen, kan konsekvensene være store, sier leder Roger Stenseth i Trafikkforsikringsforeningen til P4.

Brukere av elsparkesykler ble 1. januar 2023 pålagt å ha ansvarsforsikring. Selv om det antas at det finnes om lag en halv million privateide elsparkesykler i Norge, er det bare solgt i underkant av 70.000 forsikringer, ifølge foreningen.

Har man ikke ansvarsforsikring og kjører på en annen person, kan det få store økonomiske konsekvenser.

– Du blir personlig ansvarlig for det økonomiske tapet dersom du ikke har en forsikring. Konsekvensene kan derfor være store dersom man ikke har den lovpålagte forsikringen, sier Stenseth.

08:26 24.08.24 NTB

→ Del

Kvinnefronten kritisk til ny abortlov

– For å unngå diskriminering av personer med nedsatt funksjonsevne foreslår vi nå at medisinske tilstander hos fosteret som hovedregel ikke skal gi direkte adgang til å innvilge abort etter uke 18, sa helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) da han la fram regjeringens forslag til ny abortlov. Foto: Thomas Fure / NTB Foto: Foto: Thomas Fure / NTB

Kvinnefronten er kritisk til regjeringens forslag til ny abortlov. For enkelte kan det bli vanskeligere å ta abort, frykter leder Cathrine Linn Kristiansen.

I dag kan kvinner ta abort etter uke 12 hvis «det er stor fare for at barnet kan få alvorlig sykdom, som følge av arvelige anlegg, sykdom eller skadelige påvirkninger under svangerskapet».

Regjeringen foreslår nå at medisinske tilstander hos fosteret som hovedregel ikke skal gi direkte adgang til å innvilge abort etter uke 18. Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) avviste at endringen var en innstramming, da han la frem lovforslaget fredag. Det er lederen i Kvinnefronten uenig i.

– Dette er å gå med på premissene til de som ønsker totalforbud mot abort. Det er premisset om at kvinner diskriminerer og sorterer når de tar avgjørelsen om å ta abort, sier hun til Klassekampen.

Kristiansen mener at kvinner påføres skyld og skam gjennom ordlyden i forslaget, og kaller det «politikk for å please noen kristne, konservative miljøer».

– Selvbestemt abort er faktisk kvinners menneskerettighet. Vi må slutte å snakke om abort som en rettighet vi helst ikke skal bruke, sier hun til avisen.

Klassekampen skriver at Kvinnefronten i utgangspunktet ikke ønsker noen grense for når kvinner kan velge å gjennomføre en abort. Lederen i Kvinnefronten understreker at hun er glad for at regjeringen går inn for å utvide grensen for selvbestemt abort til uke 18.

– Vi er kjempeglade for å ha fått utvidet grensen og tar en halv kake for det. Men det er fortsatt en lang vei å gå.

08:00 24.08.24 Ruben Duvold

→ Del

Nattens politilogg - Biler og mopeder forstyrret nattero

Biler og mopeder forstyrret nattero Foto: Elias Havaas

Politiet meldte klokken 01:13 på x om at det tidligere på kvelden (klokken 23:55) hadde kommet inn en melding om biler og mopeder som laget støy og forstyrret nattero for naboer i Kvinesdal

01:19 var politiet til stede, men melder om at det var blitt rolig

Ellers en stille natt i Lister

20:48 23.08.24 NTB

→ Del

Kripos: 73 aktive kriminelle nettverk i Norge

– Per i dag har vi kartlagt 73 aktive kriminelle nettverk i Norge, sier Kripos-sjef Kristin Kvigne til Dagens Næringsliv. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Det er akkurat nå 73 aktive kriminelle nettverk i Norge, sier Kripos-sjef Kristin Kvigne til Dagens Næringsliv.

– Det er flere tusen mennesker som er involvert i den type kriminalitet i Norge per i dag, sier Kvigne til avisen.

Hun mener at ikke alle de 73 nettverkene har det samme høye voldspotensialet, men sier det er viktig å både kartlegge hvor mange det er, hvilke kapasiteter de besitter, og hvilken type kriminalitet de er involvert i. Det er også viktig å ha kontroll på om nettverk samarbeider, forteller hun.

– Vi får ny informasjon hele tiden og følger den tett. Vi vil hele tiden oppleve at nettverk vokser opp, eventuelt deler seg eller forsvinner.

Siden 2019 har politiet gjennom en nasjonal operasjon kartlagt de kriminelle nettverkene. Denne kartleggingen har gitt politiet god oversikt over hvem som er de sentrale aktørene, sier Kvigne.

20:00 23.08.24 Frida Rugland Falkum

→ Del

Flere strømbrudd langs kysten

Strømstans i Lyngdal Foto: Annika Byrde / NTB

Fredag i 19-tiden mistet 47 husstander i Lyngdal kommune strømmen som følger av et strømbrudd. Det er mellom Jåsund og Spangereid i Lindesnes strømbruddet har oppstått.

– VI har strømbrudd i Lyngdal og flere steder langs kysten for øyeblikket. Vi har ikke oversikt over hva det skyldes enda, men det er trolig værrelatert. Det blåser ganske kraftig nå, sier Nils Tore Augland, kommunikasjonssjef i Glitre Nett.

Augland forteller det er montører ute som leter etter feil og prøver å seksjonere nettet slik at færrest mulig kunder blir berørt.

– For øyeblikket har vi 47 kunder i Lyngdal, og 230 kunder i Mandal. Det er sannsynligvis et tre som har falt over linja. Jeg har sett at det har gått flere trær over ulike veier flere steder langs kysten nå, så det er sannsynligvis vinden som er årsaken til strømbruddene.

– Vi jobber med å få retta feilen så fort som mulig, og vi håper kundene får tilbake strømmen så fort som mulig, sier Augland.

13:41 23.08.24 NTB

→ Del

Den tidligere langrennsstjernen Trude Dybendahl er død: – Et varmt og raust menneske

Trude Dybendahl tok VM-gull i 1991. Foto: Olav Olsen / SCANPIX Foto: Foto: Olav Olsen / SCANPIX

Tidligere langrennsverdensmesteren Trude Dybendahl er død, 58 år gammel.

Sønnen Torjus Dybendahl Hartz bekrefter idrettsprofilens bortgang overfor NTB. Han ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer.

Dybendahl, som representerte Oslo-klubben Kjelsås, ble verdensmester på 5 kilometer klassisk i VM i italienske Val di Fiemme i 1991. Det er hennes fremste meritt.

– Det er med stor sorg vi mottar beskjeden om at Trude Dybendahl er gått bort, bare 58 år gammel, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug til NTB.

– Skiforbundet minnes en stor skiløper og et varmt, raust menneske. Vi er mange som aldri vil glemme VM-gullet hennes på 5-kilometeren i Val di Fiemme i 1991 eller OL-sølvet i stafett på hjemmebane under Lillehammer-OL, legger hun til.

Hun var i tillegg del av det norske stafettlaget som tok sølv på stafetten i Lillehammer-OL i 1994. Ved siden av de nevnte triumfene inneholdt karrieren til Dybendahl ytterligere to stafettsølv i OL og fem VM-medaljer.

Hun ble også norgesmester en rekke ganger.

– Trude Dybendahl var en langrennsløper som virkelig satte farge på ski-NM, kanskje spesielt på stafett med Kjelsås IL. Skifamilien minnes et medmenneske som mange vil savne, sier skipresident Dyrhaug.

13:39 23.08.24 NTB

→ Del

Streiken blant kabinansatte i SAS trappes kraftig opp fra onsdag

SAS-streiken trappes opp fra onsdag, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum. Foto: Annika Byrde / NTB

Streiken blant kabinansatte i SAS trappes kraftig opp onsdag, sier leder Jørn Eggum i Fellesforbundet til VG.

– Vi ser ingen annen løsning enn å kjøre hardt mot hardt mot SAS. Vi varsler derfor en kraftig opptrapping av streiken fra førstkommende onsdag, hvor vi tar ut alle våre kabinansatte i SAS, rundt 550, inkludert de 115, sier Eggum til avisa etter et møte i forbundet fredag formiddag.

Dagbladet Børsen omtalte opptrappingen først.

Også Parat har varslet et streikeuttak på fem medlemmer fra fredag, med opptrapping til 40 medlemmer i løpet av helgen.

Børsen var først ute med å melde om opptrappingen. Leder Martinus Røkkum for SAS Norges kabinforening i Parat sier til Børsen at også Parat trapper kraftig opp.

– Fra onsdag morgen tar vi ut alle som skal på jobb.

13:39 23.08.24 NTB

→ Del

Siktelsen mot Marius Borg Høiby er utvidet

Siktelsen mot Marius Borg Høiby er utvidet. Foto: Lise Åserud / NTB

Politiet har utvidet siktelsen mot Marius Borg Høiby og har delt etterforskningene mot ham mellom to politidistrikter.

Politiet opplyser at Høiby også er siktet for trusler mot kvinnen som han allerede er siktet for vold mot. 27-åringen innrømmet i forrige uke i en skriftlig uttalelse kroppskrenkelser og skadeverk.

– Siktelsen er utvidet til også å omfatte trusler på bakgrunn av en telefonsamtale mellom fornærmede og Høiby søndag 4. august, skriver politiinspektør Henriette Taxt Røstadli i en pressemelding fra Oslo politidistrikt fredag ettermiddag.

Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til Aftenposten at Høiby ikke har tatt stilling til den nye siktelsen.

Kvinnen var torsdag ettermiddag i et nytt avhør hos politiet. Avhøret varte i tre timer, men etterforskerne ble ikke ferdige og har avtalt et nytt avhør med kvinnen, skriver Aftenposten.

Siktelsen mot Høiby omfatter foreløpig ikke vold eller trusler mot to av hans ekskjærester, Nora Haukland og Juliane Snekkestad, som begge har anklaget Høiby for vold og trusler og vært i avhør hos politiet. Disse sakene undersøkes av politiet som mulig mishandling i nære relasjoner.

– Høiby er foreløpig ikke siktet i de øvrige sakene, skriver politiet fredag.

Etterforskningen som pågår rundt forholdet Marius Borg Høiby hadde til Juliane Snekkestad, er overført til Sørøst politidistrikt. De to var kjærester og samboere fra 2018 til 2022 og bodde deler av tiden i Tønsberg.

– Forholdet der Juliane Snekkestad er fornærmet, etterforskes av Sørøst politidistrikt, fordi forholdet primært har foregått der. Oslo politidistrikt etterforsker saken der Nora Haukland er fornærmet, skriver politiet.

Høiby skulle også etter planen avhøres torsdag, men dette ble utsatt til neste uke.

– Saken har stor allmenn interesse, og vi får mange spørsmål om Høiby er under etterforskning for andre forhold. Politiet vil derfor informere om ytterligere en anmeldelse. Borg Høiby ble 7. august 2024 anmeldt for brukstyveri av en scooter. Saken etterforskes som ulovlig besittelse av løsøre. Det er en annen fornærmet i denne saken enn de øvrige, skriver Oslo politidistrikt fredag ettermiddag.

– Dette er samtlige saker Oslo politidistrikt per nå har under etterforskning mot Høiby.

Marius Borg Høiby er sønn av kronprinsesse Mette-Marit. Han er del av kongefamilien, men ikke medlem av kongehuset.

Read Entire Article