Fem 16-åringer alvorlig eller kritisk skadet etter kollisjon i Fredrikstad

2 days ago 2



Alle de seks som satt i bilen var 16 år gamle.

Politidistriktets operasjonssentral opplyste i morges til VG at en av ungdommene nå regnes som kritisk skadet, og ble fløyet med helikopter til Ullevål sykehus i 01-tiden.

Arve Hermansen

Innsatsleder Arve Hermansen forteller om en kraftig kollisjon i Fredrikstad sent torsdag.

Foto: Rahand Bazaz / NRK

– En bil som etter hva vi har fått opplyst hadde veldig høy hastighet, har kjørt over rundkjøringa på stedet her, sier innsatsleder Arve Hermansen.

Han forteller om at det er store steinblokker som er flyttet mange meter. Ifølge vitner skal bilen ha hatt så høy fart at den hoppet flere titalls meter etter sammenstøtet.

Steinblokk under bro

En av steinblokkene etter sammenstøtet.

Foto: Rahand Bazaz / NRK

Bilen er totalvrak. Det var seks personer i bilen da kollisjonen skjedde, noe som er over lovlig antall. Politiet sier de fikk kontroll på fem skadde på stedet.

I tillegg hadde en person oppsøkt en bolig i nærheten og bedt om hjelp. Først ble det sagt at personen skulle ha løpt fra stedet.

Ønsker tips

Alle tre nødetatene er på stedet, det er også luftambulanse og redningshelikopter.

Politiet ønsker gjerne tips om noen har filmet ulykken.

– Mange biler har jo dashcam, og dersom noen har filma selve hendelsen eller minuttene rett forut, så er det ønskelig at man tar kontakt med politiet, sier innsatsleder Arve Hermansen.

Fredrikstad-ulykke

Nødetatene på plass i Fredrikstad.

Foto: Rahand Bazaz / NRK

Varslet via bilen

Ifølge Øst 110-sentral er det snakk om en personbil, og de fikk melding via bilens eget varslingssystem rett over klokka 23.

– Vi fikk rede på at det var en singelulykke og personer som var hardt skadde, sier Kjell Nesset, som er vaktleder på Øst 110-sentral.

– Ulykken fremstår alvorlig. Bilen har store materielle skader. Veien blir stengt en stund, sier Nesset.

Fylkesvei 109 er natt til fredag sperret i begge retninger, mens politiet venter på ulykkesanalysegruppen fra Statens vegvesen.

Publisert 03.10.2024, kl. 23.47 Oppdatert 04.10.2024, kl. 05.58

Read Entire Article