Fansens favoritt i emosjonelt farvel: – Jeg er stolt

2 hours ago 3



Formel 1-fansen lar tårene renne sammen med Daniel Ricciardo (35).

  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 23.09.2024 02:34

Alt tyder på at Formel 1-karrieren er over for en av de største publikumsfavorittene på grid’en.

Ricciardo kjempet mot tårene da han ga emosjonelle intervjuer etter å ha satt beste rundetid i Singapore Grand Prix søndag.

Han gjorde ikke noe forsøk på å skjule at det synes å være slutt.

Den offisielle meldingen fra RB-teamet har riktig nok latt vente på seg, men Daniel Ricciardo oppførte seg utvilsomt som om det var hans farvel.

Liam Lawson (22) overtar etter alt å dømme hans plass i Red Bulls «B-lag», som vi i VG omtaler som RB.

Ricciardo var i det samme teamet, som den gang het Toro Rosso, i 2012 og 2013, før han «rykket opp» til Red Bull-teamet fra 2014. Der var han fram til 2018.

Etter å ha kjørt for det som den gang het Renault i 2019 og 2020 og for McLaren i 2021 og 2022, var Ricciardo tilbake i Red Bull-systemet i 2023, for det som den gang AlphaTauri, og tilsvarer dagens RB.

– Jeg kom tilbake etter McLaren-perioden, ikke bare for å være på grid’en, men fordi jeg ville prøve å kjempe i teten igjen og komme tilbake til Red Bull.

– Det har åpenbart ikke blitt realitet, så jeg må stille meg selv spørsmålet om «hva annen kan jeg egentlig gå for?». Jeg forsøket, men det ble ingen eventyravslutning. Det har blitt 13 år, og jeg er stolt, sier Ricciardo om sin karriere i verdens mest prestisjefylte motorsport.

På teamradioen sa Max Verstappen «takk» til Ricciardo for at han hadde satt beste rundetid søndag - og at konkurrenten Lando Norris dermed mistet ett poeng.

– Max snakket så pent om meg på pressekonferansen. Vi har gått mye sammen, sier Ricciardo til Viaplay.

Formel 1-ekspertene Stein Pettersen og Henning Isdal i Viaplay-studio ble voldsomt imponert over Ricciardo-intervjuet.

– Det er veldig spesielt. Det er sjelden vi ser den type intervjuer. Jeg tenker at det var et «avskjedsintervju», sier Pettersen.

– Han hadde tårer i øynene. Dette var rørende, sier Henning Isdal.

Mye taler for at Ricciardo blir skiftet ut allerede før neste VM-runde, som går i Austin i USA.

– Han er karismatisk og byr på seg selv. Åtte seirer og 257 løp viser at han virkelig har satt sin preg på sporten, sier Henning Isdal.

– Han har brakt noe til Formel 1 som de har trengt, særlig før «Drive to Survive». Han er en showmann, sier Stein Pettersen.

Liam Lawson (22) er i likhet med Ricciardo fra verdensdelen Australia, men han representerer New Zealand. Han fikk sin formel 1-debut allerede i 2023 da han erstattet nettopp Ricciardo i AlphaTauri i fem Grand Prix-løp. Lawson er i år reservefører for hele Red Bull-systemet.

Read Entire Article