Et uansvarlig korstog

1 month ago 24



Publisert: 25.03.2024 22:45

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Det løser ikke boligkrisen å kaste reguleringen som hindrer at folk låner seg til fant – og samtidig vrake løsninger som hjelper flere inn på boligmarkedet.

I et innlegg i Aftenposten 20. mars fortsetter Henning Lauridsen i Eiendom Norge sitt ukloke korstog mot utlånsforskriften. Samtidig kaller han deleie-ordninger en forbrukerfelle. Han sier at «tilbyderne av alternative boligmodeller elsker utlånsforskriften fordi den sørger for forretning.»

Han tar feil. Ja, vi må ha sunn økonomi for å kunne opprettholde satsingen på deleie, men noen gullgruve er det ikke – snarere tvert om. Og vi er på ingen måte alene om å mene at satsingen er viktig for å gi flere mulighet til å komme seg inn på boligmarkedet: Regjeringen har tatt initiativ til en lovendring som gjør det mulig å selge flere deleieboliger. Og Oslo kommune har etablert selskapet Oslobolig som tilbyr leiligheter med samme løsning.

Forskriften kan kanskje mykes opp noe, men den langsiktige løsningen er å få fart på boligbyggingen. Sammen med deleieordninger fra seriøse aktører, vil det bidra til at sykepleiere og lærere kan kjøpe bolig i byene.

Daniel Kjørberg Siraj

Konsernsjef, Obos

Read Entire Article