Er du Sørlan­dets største Premier League-ekspert? Bli med i vår Fantasy-liga.

1 month ago 31



Denne sesongen skal Fædrelandsvennen være med og kåre Sørlandets beste i Fantasy Premier League. Bli med i konkurransen for å vinne en valgfri fotballdrakt.

Bruno Fernandes (Manchester United, f.v.), Erling Braut Haaland (Manchester City), Martin Ødegaard (Arsenal) og Mohamed Salah (Liverpool) kommer alle til å være på mange lag i løpet av årets Fantasy Premier League-sesong. Foto: Dave Thompson/AP Photo/NTB, Molly Darlington/Reuters/NTB, Andrew Boyers/Reuters/NTB og Jon Super/AP Photo/NTB

Denne uka starter verdens beste fotballiga igjen. Vil du være med i konkurransen for å kunne kalle deg Sørlandets største Premier League-ekspert? Da ønsker vi at nettopp du vil være med i vår Fantasy-liga.

Hvis du allerede har laget et lag, kan du bli med i Fædrelandsvennens Fantasy-liga via denne lenken. Hvis du ikke allerede har satt opp ditt lag, gjør du det på fantasy.premierleague.com. Når du har satt opp laget, kan du enten bruke den førstnevnte lenken, eller trykke deg videre på «Leagues and Cups», deretter «Create & Join New Leagues & Cups» og «Join a League & Cup» og til slutt «Join Invitational League & Cup». Der fyller du inn følgende kode og trykker «Join League»: hh9osj

Det er gratis å være med.

Vinneren av vår Fantasy-liga får en fotballdrakt, uavhengig av liga. Så selv om du spiller Fantasy, men hjertet ditt ligger en annen klubb nærmest, kan du velge det helt selv.

Bli med i Fædrelandsvennens Fantasy-liga og få sjansen til å vinne en valgfri fotballdrakt. Foto: fantasy.premierleague.com/kollasj

En ukentlig spalte på fvn.no

Fantasy Premier League (FPL) hadde forrige sesong over 11 millioner spillere verden over. Og det var nordmannen Jonas Sand Labakk fra Stabekk som vant.

Nå ønsker vi å finne Sørlandets beste Fantasy-spiller, og inviterer til en egen liga for Fædrelandsvennens lesere.

Hver uke vil vi ha en spalte i avisa hvor vi går gjennom hvilke spillere som er å anbefale for hver runde – eller andre tips. Det vil både være i kommentar-form fra våre egne journalister, og intervjuer med spillerne i toppen av tabellen.

Har du det som skal til for å vinne tittelen «Sørlandets største Premier League-ekspert»? Bli med i ligaen vår! Trykk på denne linken for å bli med.

Under står det litt mer informasjon om hvordan Fantasy Premier League fungerer.

Slik spiller du FPL

FPL er et spill hvor man setter opp et lag av 15 spillere (to keepere, fem forsvarere, fem midtbanespillere og tre angripere) innenfor et budsjett på £100 millioner. Man kan ikke velge flere enn tre spillere fra ett lag.

Basert på hvordan de presterer i det virkelige liv, scorer spillerne poeng til ditt Fantasy-lag.

Hvis en angriper scorer, får han fire poeng, en midtbanespiller får fem poeng per mål og forsvarere seks poeng. Skulle ved formodning en keeper score, er det ti poeng til dem som har ham på laget.

Assist, enten man er nest sist på ballen eller skaffer et straffespark som blir scoret på, er tre poeng. Keepere og forsvarere får fire poeng dersom laget holder nullen og spilleren har vært på banen i minst 60 minutter.

Men det er også mulig å få minuspoeng. For hvert gule kort en spiller du har på laget pådrar seg, så er det ett minuspoeng. Skulle han få et rødt kort, får spilleren tre minuspoeng.

I hver kamp blir det også gitt ut 1, 2 og 3 bonuspoeng, basert på hvem som er banens beste spillere.

Før hver runde får hvert lag utdelt ett gratis bytte. Gjør man bytter utover de man har gratis, koster disse −4 poeng. Det nye av året er at man kan spare opp hele fem gratis bytter, hvis man ikke gjør noen endringer på laget i løpet av fem runder.

Slik fungerer poengsystemet i Fantasy Premier League
Spille opp til 60 minutter1
For å spille 60 minutter eller mer (utenom tilleggstid)2
Hvert mål scoret av en keeper10
Hvert mål scoret av en forsvarer6
Hvert mål scoret av en midtbanespiller5
Hvert mål scoret av en angriper4
Hver assist/målgivende pasning3
Holde nullen for keepere og forsvarere4
Holde nullen for midtbanespillere1
Hver tredje redning en keeper gjør1
Hvert straffespark reddet5
Hvert straffespark bommet-2
Bonus poeng for de beste spillerne per kamp1-3
Hvert andre mål innsluppet for keepere og forsvarere-1
Hvert gule kort-1
Hvert røde kort-3
Hvert selvmål-2

Fire «chipper»

Man får også utdelt fire «chipper»: «Wild card», «free hit», «triple captain», «bench boost» og «The mystery chip».

Wild card gjør at du kan bytte så mange spillere på laget innenfor budsjettet i stallen inn mot neste runde. Free hit er det samme som et wild card, men det gjelder kun for den kommende runden – så byttes laget tilbake til hvordan det var før free hiten. Triple captain gjør at ditt lags kaptein scorer tre ganger så mange poeng. Ved bench boost aktiveres hele stallen, slik at alle 15 spillere dine scorer poeng. Også er det noe nytt av året, som kalles «The mystery chip». Denne vil bli synliggjort før januar 2025.

Spillerpriser

Spillernes kostnad er basert på hvordan spillerne gjorde det forrige sesong. Manchester Citys Erling Braut Haaland, fjorårets suverene toppscorer med 27 fulltreffere, er derfor spillets dyreste spiller med £15 millioner.

Men Haaland var bare den spilleren med femte høyest poengsum. Cole Palmer var kun priset til £5,0 millioner ved spillets start i fjor. Han noterte seg for 22 mål og 13 assists, og ble den mestscorende spilleren med 244 poeng – et snitt på 7,17 poeng per kamp. Han koster £10,5 millioner for kommende sesong, den høyeste prisstigningen i FPLs historie.

Derfor kan man ikke bare velge de aller beste spillerne fra alle lag. Man må velge noen billige spillere, for at stallen på 15 skal gå opp i de £100 millionene som hver spiller har til rådighet.

Read Entire Article