Englands dommersjef innrømmer frustrasjon etter Fernandes-utvisning: – En klar feil

2 hours ago 3



Dommersjef Howard Webb erkjenner at det han omtaler som en «feilaktig utvisning» av Bruno Fernandes i Manchester Uniteds stortap mot Tottenham gjorde ham frustrert.

Bruno Fernandes fortviler etter utvisningen mot Tottenham. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Fernandes fikk marsjordre like før pause i rødtrøyenes 0-3-tap mot hovedstadslaget i september. Dommer Chris Kavanagh dro opp det røde kortet etter at portugiseren hadde taklet James Maddison.

I podkasten «Stick to Football» gir Webb et innblikk i hva som skjedde da Manchester United-kapteinen ble utvist.

– Vi gjorde kommunikasjonen tilgjengelig. Man kan høre assistentdommeren, som hadde godt innsyn i situasjon, si «Den ser fæl ut. 100 prosent rødt kort for meg». Fra hans vinkel så det ut som han traff med knottene først, men reprisene mente noe annet, forklarer Webb.

Den tidligere toppdommeren mener VAR burde grepet inn i situasjonen.

– Umiddelbart tenkte jeg at den kom til å bli omgjort, men så ble det ikke det. Det frustrerer meg at vi ikke rettet opp i det. I mine øyne var det en klar feil ettersom han ikke traff med knottene. Hadde han gjort det, hadde det vært et rødt kort.

Manchester United anket avgjørelsen om tre kamper suspensjon, og fikk medhold.

VAR ble innført i den engelske toppdivisjonen i forkant av 2019/2020-sesongen, og verktøyet har med jevne mellomrom vært gjenstand for massiv kritikk. Ifølge Webb har antallet VAR-feil sunket betraktelig denne sesongen.

I juni la Wolverhampton fram et forslag om å skrote teknologien, men oransjetrøyene fra West Midlands fikk ingen støtte fra de øvrige Premier League-klubbene.

Read Entire Article