EM-helten debuterte med seiersmål

1 month ago 23



(Rayo Vallecano-Barcelona 1–2) Europamesteren Dani Olmo (26) kom inn i pausen til sin første La Liga-kamp i livet. Det endte med et sent seiersmål for Barcelonas nye stjerne.

Dani Olmo feirer mål med Alejandro Balde (t.h.). Foto: Manu Fernandez / AP / NTB
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 27.08.2024 23:33 | Oppdatert: 27.08.2024 23:52

Unai López satte inn 1–0 for vertene da Jorge De Frutos gikk til dødlinjen og la tilbake til Rayo Vallecanos nummer 17 tidlig i kampen.

Etter snaut en times spill utlignet Barcelonas Pedri til 1–1 da han plasserte ballen rolig i hjørnet.

Seiersmålet kom da Lamine Yamal la 45 grader ut og Olmo satte ballen kaldt i mål til 2–1.

Dani Olmo er tilbake i Barcelona etter at han imponerte for Spania i EM. Han var i sin tid en del av Barcelonas akademi, men dro videre til Dinamo Zagreb og senere RB Leipzig før han rakk å spille «voksenfotball».

Det har tatt tid før overgangen til Barcelona har gått i orden. Han spilte ikke klubbens to første La Liga-kamper. Olmo ble ikke registrert fordi Barcelona ikke oppfylte de finansielle kravene.

Dani Olmo blir gratulert av Robert Lewandowski, som fikk en scoring korrekt annullert. Foto: Mariscal / EPA / NTB

Barcelona har frigitt Ilkay Gündogan tilbake til Manchester City, og forsvareren Clement Lenglet er lånt ut til Atlético Madrid. Klubben sier at dansken Andreas Christensen vil være ute i fire måneder.

Samtlige tre Barcelona-kamper i denne ligasesongen har endt med 2–1-seier. Først borte mot Valencia, deretter hjemme mot Athletic Bilbao og tirsdag kveld mot Rayo Vallecano.

Barcelona har ikke holdt buret rent borte mot Rayo Vallecano siden Claudio Bravo holdt nullen i oktober 2014 (men etter som Rayo har vært nede i flere sesonger, har de ikke møttes hvert år). Madrid-laget hang lenge med også tirsdag kveld, men måtte til slutt gi tapt takket være Dani Olmo.

Read Entire Article