Elsyklist torpederte sykkelritt i Danmark: En alvorlig skadet

1 month ago 23



Det smalt voldsomt da en elsyklist kolliderte med et felt med konkurransesyklister i Danmark lørdag.

 En av sykkelrytterne skal være alvorlig skadet etter ulykken i Hvidovre. Foto: Risbjerg & co.
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 08.09.2024 12:24 | Oppdatert: 08.09.2024 12:35

Ifølge Ulrich Gorm Albrechtsen, kommunikasjonssjef i Dansk Cykle Union er to ryttere skadet. Den ene er hardt kvestet etter ulykken i Hvidovre ved København.

Ekstra Bladet melder tilstanden for utøveren er meget alvorlig med flere brukne ryggvirvler.

– Mannen på elsykkel valgte å trosse all sperringer og trafikkvakter. Han kjørte frontalt rett inn i sykkelrytterne, sier Albrechtsen.

24-åringen skal ha kjørt en Mate elsykkel i høy fart. Han skal ikke hatt hendene på styret og var ikke utstyrt med hjelm. Mannen ble selv innbrakt på sykehus etter hendelsen.

Foto: Risbjerg & co.

Lokalmediet Risbjerg & co. får opplyst at mannen på elsykkel i høy fart braste inn i sykkelfeltet som kom i en fart på omtrent 50 km/t.

Ulykken er blitt en sak for politiet. Mannen var selv ikke til stede da han søndag ble fremstilt for et såkalt «grunnlovsforhør».

Han er dels siktet etter « straffelovens bestemmelse om ved grov kådhed eller hensynsløshed at udsætte andre for fare for deres liv eller førlighed».

– Han er siktet for å ha kjørt elsykkelen imot kjøreretningen i forbindelse med sykkelløpet i Hvidovre. Vi fremstiller ham in absentiain absentia Innen jus betyr in absentia uten at den det gjelder er til stede., da han også selv er kommet til skade og fortsatt er innlagt, sier Rasmus Kim Pettersen i Købehavns Vestegns politi.

Read Entire Article