Elbilforbudet på E18: Statens vegvesen vurderer å slippe elbiler til på kollektivfeltet igjen

1 month ago 22



Kø langs E18 på vei mot Sandvika. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Det kan bli aktuelt å gjenåpne kollektivfeltet for elbiler i helgene på E18 i Asker og Bærum, sier Statens vegvesen.

mandag 19. august kl. 18:14

Elbilforbudet har skap kø-frustrasjon i Asker og Bærum. Nå vil Statens vegvesen vurdere å slippe elbilene tilbake i kollektivfeltet i helgene, skriver Aftenposten.

Asker-ordfører Lene Conradi (H) gikk hardt ut mot elbil-nekten i et innlegg på Facebook søndag kveld.

– Dette er galskap! Trafikken står nå på lokalveier og fylkesveiene mens kollektivfeltet på E18 står tomt inn mot Oslo, skriver hun.

Får støtte fra Elbilforeningen

Før forbudet trådte i kraft i mai, hadde elbiler kun lov til å kjøre i kollektivfeltet i rushet hvis sjåføren hadde én ekstra passasjer med seg i bilen. Utenom rushet var det ingen begrensninger for elbiler i kollektivfeltet.

Conradi får støtte fra Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen. Hun mener Statens vegvesen bør vurdere å myke opp forbudet og gjøre tilpasninger.

– Mitt klare budskap er at det på tide å teste ut pluss to i rushet, altså at det er lov for elbiler å kjøre i kollektivfeltet hvis man har med seg to passasjerer i bilen, sier Bu.

Vurderer å slippe bilene til i helgene

Prosjektleder for trafikk i Statens vegvesen, Halvard Gavelstad, holder fast ved at elbilforbudet har fungert. Han sier likevel at det kan bli aktuelt å vurdere endringer på E18 vest – fra Asker og inn mot Holmen og Slependen.

– Å slippe elbilene til i kollektivfeltet i helgene kombinert med et tungtrafikkfelt på ukedagene, kan være et aktuelt grep, men dette må vurderes nærmere, sier Gavelstad til Aftenposten.

Han forteller at de vil se på ulike tiltak i tett dialog med fylkeskommunen, kommunene og andre interesseorganisasjoner.

Read Entire Article