«Ekstremt farlig»: Stenger flyplass og vannforsyning

2 days ago 10



Her kommer «Beryl»

Aldri før har en orkan vokst seg så stor så fort så tidlig på året i Karibia. Mandag rammer «Beryl» flere øystater.

 Public Affairs Department Barbados
Foto: Public Affairs Department Barbados

Publisert 01.07.2024 09:13 Sist oppdatert 1 minutter siden

Oppdateres.

Orkanen «Beryl» har blitt betegnet som en «ekstremt farlig» kategori 4-storm, sier National Hurricane Center ifølge CBS.

På Barbados har myndighetene stengt både flyplassen og vanntilførselen som følge av det ventede uværet, opplyser Public Affairs Department Barbados.

Orkanen vil passere sør for Barbados. Windfordøyene, som innbefatter flere uavhengige øystater, vil rammes enda hardere. Stormen vil passere rett over dem.

På kun 42 timer vokste «Beryl» fra et tropisk lavtrykk til en stor orkan. Det har ifølge den amerikanske kanalen kun skjedd seks ganger tidligere i Atlanterhavet – og aldri tidligere enn 1. september.

 HANDOUT / NOAA/GOES / AFP
ENORM: Orkanen «Beryl» er på vei vestover. Mandag ventes det at hun vil herje med flere karibiske øyer. Foto: HANDOUT / NOAA/GOES / AFP

Ifølge BBC er det ventet at orkanen bare vil øke i styrke på vei mot de karibiske øyene den vil treffe først: Dominica, Barbados, Grenada og Martinique, med flere.

– «Beryl» er en ekstremt farlig og sjelden orkan for denne tiden på året, i dette området. Uvanlig er en underdrivelse. «Beryl» er allerede historisk, og har ikke engang truffet enda, sier stormekspert Michael Lowry til CBS.

 Nigel R Browne / Reuters
LUKER SKALKES: En mann tetter alle åpninger på dette huset i Bridgetown på Barbados i påvente av «Beryl». Foto: Nigel R Browne / Reuters
Read Entire Article