Ekspert om Hauger-innrømmelse: – Jeg liker det

3 weeks ago 15



Ekspert mener det er bra at Dennis Hauger (21) innrømmer at Formel 1-toget er i ferd med å gå.

  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 16.09.2024 16:08

Kunal Shah er Viaplays Formel 1-ekspert og tidligere markedssjef for Formel 1-teamet Force India.

I helgen uttalte Hauger til nettopp Viaplay om et mulig fjerde år i Formel 2:

– Planen har vært å ha dette som siste sesong i Formel 2. Formel 1-vinduet begynner å lukke seg mer og mer.

Hauger avskriver ikke å fortsette i Formel 2 med tanke på at han allerede har fått et par tilbud derfra.

– Vi ser på hva som er lurest for meg og min vei videre. Ser vi at det ikke er noe som er ekstremt aktuelt, så kan det hende at man går inn i ett år til her. Det er alltid kult å få tilbud fra topplag i serien.

Kunal Shah «liker» at Hauger innser at Formel 1 er ganske fjernt nå.

– Dette er noe han har drømt om siden han var barn, og det er viktig å holde på drømmene. Men det er også viktig å være realistisk og kunne tenke logisk. Dennis kan tenke mer logisk om karrieren nå og ikke så emosjonelt, sier han til VG.

– Det må ha kostet mye følelsesmessig å si dette.

Kunal Shah, Formel 1-ekspert

– Bør han kjøre Formel 2 i 2024?

– Hvis valget står mellom hvileår og Formel 2, så bør han absolutt det. Men det er også et pengespørsmål. Jeg tror ikke han får noe tilbud om å kjøre billigere for noe team i et fjerde år i Formel 2 – og der han ikke har vært i front i de tre foregående årene. Kanskje kan han være reservefører i Formel E og kjøre Formel 2. Det nye i Formel E er at stadig flere betaler for å kjøre også der.

Dennis Hauger i aksjon i Baku i helgen. Foto: Niels Broekema, Dutch Photo Agency

– Men jeg liker at han innrømmer at Formel 1-døren lukker seg mer og mer. Det hjelper Dennis og folkene rundt ham til å tenke mer logisk og mindre følelsesmessig.

– Skjønner du at det har vært vanskelig for ham å si det?

– Ja, det må ha tatt mye følelsesmessig styrke å si dette til supporterne og publikum. Han har sikkert visst det en stund, men det er noe annet å gå offentlig ut med det. Det er et veldig sterkt emosjonelt øyeblikk for å si dette om mulighetene for Formel 1.

Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen sier dette i studio:

– De håpet å få et lønnet førersete i 2025. Nå ser det ikke ut som det er mulig. Det blir et vanskelig valg for Dennis og hans management hva de skal gjøre videre. Kanskje er det lettere å finne norske sponsorer til et fjerde år i Formel 2 enn å hente inn penger til å kjøre i den for nordmenn ganske ukjente Indy NXTIndy NXTRekrutteringsklasse til den amerikanske Formel 1-varianten IndyCar.-serien.

Mens Formel 2 koster Hauger 22–23 mill. kroner, holder det med cirka 10 mill. kroner å kjøpe seg inn i Indy NXT, etter det VG forstår.

Dennis Hauger falt etter helgens løp ned på 9. plass i Formel 2-mesterskapet.

Read Entire Article