Eks-kjæresten om Marius Borg Høiby: – Sitter et menneske på andre siden

1 month ago 18



To andre ekskjærester har stått frem i sosiale medier og anklaget Marius Borg Høiby for fysisk og psykisk vold. Nå ber den ene om at Høiby får en rettferdig prosess.

 Influenseren Nora Haukland har tidligere vært kjæreste med Marius Borg Høiby. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Publisert: 28.08.2024 12:56

Kortversjonen

Det har vært en mediestorm etter at kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby, ble siktet for blant annet kroppskrenkelse mot en kvinne og skadeverk i en leilighet på Frogner i starten av denne måneden.

I etterkant av hendelsen har to andre ekskjærester, influenserne Nora Haukland og Juliane Snekkestad, stått frem i sosiale medier med anklager om at Høiby skal ha utsatt dem begge for fysisk og psykisk vold.

Forholdene skal ha funnet sted fra 2018 til 2022 og 2022 til 2023. Begge de to har status som fornærmet og vært inne til flere avhør, og sakene blir etterforsket av politiet som mishandling i nære relasjoner.

– Fortjener en rettferdig prosess

Nå har Nora Haukland lagt ut en post på sosiale medier der hun takker for støtte, kjærlighet og fine ord etter at hun stod frem med sin historie. Hun ber også om at folk ikke må miste av syne hva saken egentlig handler om.

I posten sier Haukland blant annet:

«Det sitter et menneske på andre siden som må ta ansvar for sine handlinger, men som også fortjener en rettferdig prosess».

Videre skriver hun at hun ikke er for hverken heksejakt, fordømmelse og offentlig gapestokk.

Kronprins Haakon om Høiby-saken

Kronprins Haakon fikk spørsmål om saken da han møtte pressen mandag denne uken.

– Jeg kan ikke si noe direkte om saken. Det er bedre at advokaten svarer om den saken, sa kronprins Haakon og fulgte opp:

– Vi er opptatt av at alle involverte får god hjelp og støtte, at de har gode mennesker rundt seg, og det håper jeg at de har.

Høiby har sagt i en uttalelse at han over tid har slitt med psykiske utfordringer og rusproblemer, som han har fått behandling for tidligere. På spørsmål om hva kronprinsparet har kjent til av problemene, svarte kronprins Haakon:

– Vi står veldig tett på, vi har visst det Marius har fortalt oss, visst om en del av disse problemkompleksene. Jeg vil ikke gå i detaljer på det.

Read Entire Article