Duplantis etter Warholm-duellen: – Jeg var ganske skambanket

1 month ago 16



Sprint-seieren mot Karsten Warholm (28) kostet for Armand «Mondo» Duplantis (24)

Armand Duplantis vant 100-meteren mot Karsten Warholm i Zürich. Foto: Michael Buholzer / AP / NTB
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 12.09.2024 14:46

– Nå føler jeg meg bra, men jeg var ganske skambanket etterpå. Det er en annen type belastning på kroppen. Jeg gjør ordentlig sprint-løp på trening, men kroppen påvirkes helt ulikt av å sprinte ganske hardt på trening enn når du gjør det 100 prosent i en konkurranse, sier Duplantis på en pressekonferanse før Diamond League-finalen i Brussel.

Sist onsdag slo den svenske verdensrekord-holderen i stavsprang Warholm på en 100 meter i Zürich.

– Jeg hadde ikke gjort det siden highschool. Jeg var ganske kjørt de neste dagene. Jeg ville ikke gjort det før OL, sier Duplantis til SVT.

Han vant stavkonkurransen i Zürich torsdag etter en natt med oppkast, mens Warholm pådro seg en strekkskade i hamstringen som gjorde at han sto av hovedstevnet i Zürich og sesongfinalen i Brussel.

Duplantis avviser at han vil gjøre noen nye slike showstunt, selv om han på pressekonferansen uttrykte at det ville vært kult å løpe en 400 meter-duell mot Femke BolFemke BolStjerne fra Nederland. , som satt på stolen ved siden av.

Duplantis har satt ti verdensrekorder i stavsprang. Nylig 6,25 meter i OL og deretter 6,26 i polske Silesia.

Svensken hadde ett OL-gull, to VM-gull og tre EM-gull før lekene i Paris. Men populariteten har tatt av etter gullet med verdensrekorden i OL - som han feiret med å løpe rett til kjæresten Desiré Inglander og kysse henne.

Armand Duplantis har feiret flere av sine største prestasjoner med å løpe rett til kjæresten Desiré Inglander. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB

– Det er natt og dag. Jeg har aldri opplevd en slik forskjell. Det var noe helt annet, sier Duplantis på hvordan OL har endret statusen hans.

Aftonbladet-kommentator Mats Wennerholm mener Duplantis har blitt et ikon som Björn Borg og Ingemar Stenmark i Sverige.

– Du har satt rekorder før og vunnet gull før, hvorfor tok det av så mye denne gangen?

– For å være hundre prosent ærlig: Jeg gikk viraltviraltÅ bli veldig populær veldig raskt på internett, ofte gjennom deling av innhold på sosiale medier. Jeg tror det er den eneste årsaken. Det tok av på sosialie medier, da jeg løp til «Des»«Des»kjæresten gikk det viralt. Det er kraften i internett og moderne nettverksbygging i sosiale medier.

Konkurrenter og gode venner. Foto: Michael Buholzer / AP / NTB

Duplantis har fått 1,3 millioner følgere på Instagram, mens kjæresten har nesten 700.000.

Michelle Obama Michelle Obama Tidligere førstedame i USAsatt i USA og så på. Hun la ut en story med «for en fantastisk stavkonkurranse i OL og en verdensrekord» til sine 57 millioner følgere på Instagram. Bare av det fikk Duplantis flere hundre tusen følgere, forklarte manager Daniel Wessfeldt til VG nylig.

PS! Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås løper 1500 meter fredag kveld kl. 21.29 på NRK.

Read Entire Article