Drømmestart for Vålerenga – slo Anderlecht med ti spillere

3 weeks ago 17

(Anderlecht – Vålerenga Damer 1–2) Vålerenga fikk en pangstart i Belgia, men et rødt kort i førsteomgang sørget for en nervepirrende avslutning for Oslo-klubben.

Vålerenga feirer 1–0-scoringen mot Anderlecht. Foto: Skjermdump VGTV

Publisert: 18.09.2024 21:26

Ett år etter skuffelsen i Madrid har Vålerenga Damer fått en knallstart på Champions League playoffen.

Men Toppserien-lederen måtte krige for seier:

For etter 40 spilte minutter ble midtstopper og kampens første målscorer, Michaela Kovacs, utvist og Vålerenga måtte klare seg med én spiller mindre.

Etter en tøff og jevn start var det på corner det skulle løsne for Oslo-laget. Etter mye klabb og babb i feltet var Kovacs sterkest og kunne juble for 1–0.

Bare to minutter senere skulle det bli enda mere jubel på bortelaget. Etter en fin soloprestasjon fra Vålerengas toppscorer Karina Sævik kunne hun enkelt sende Vålerenga opp til 2–0 i det åpne målet.

Kvartet senere dempet Amelie Delabre jubelen blant Vålerenga-tilhengerne. Den franske spissen varet opp med et nydelig langskudd til venstre for Vålerenga-keeper Tove Enblom.

Kampens store snakkis kom fem minutter før pause. Kovacs og Delabre havnet i en tøff duel og dommeren belønnet Kovacs med det røde kortet.

Til tross for å ha spilt over en omgang med én spiller mindre sto Vålerenga imot alt Anderlecht hadde å komme med og tok første stikk i jakten på en plass i Champions League-gruppespill.