Drømmen om Europa-spill lever videre for Brann

1 month ago 23

(Brann – St. Mirren 3–1, 4–2 sammenlagt) En voldsom sluttspurt sendte Brann videre til playoff-finale.

Publisert: 15.08.2024 20:55

Få reaksjoner i VGs studiosending i videovinduet over. Saken oppdateres.

Kortene haglet, men Brann så ut til å ha grei kontroll på stillingen 1–0 lenge i 2. omgang. Så glapp det 15 minutter før fulltid.

På en utoverskrudd corner var innbytter Alex Iacovitti knusende overlegen mot Emil Kornvig i luften. Fra fem meter stanger Iacovitti inn utligningen – og lagene var like langt igjen.

St. Mirren kom til flere store sjanser, og Brann-spillerne så rystet ut. Men i det klokken bikket 85 minutter satte Brann inn en voldsom sluttspurt.

Først sendte Felix Horn Myhre Brann tilbake i ledelsen etter et strålende forarbeid av Niklas Castro. Deretter satte innbytter Aune Heggebø spikeren i kisten to minutter senere. Det ble også sluttresultatet.

– Det er rørende å se hvordan klubben har endret seg, hvordan de står i det nå og at de leverer sånne prestasjoner på en Europa-kveld, oppsummerer fotballekspert og tidligere Brann-spiller Carl-Erik Torp i VG-studio.

Joachim Soltvedt ga bergenserne en drømmestart allerede etter fem minutter etter at Felix Horn Myhre regisserte angrepet.

Horn Myhre kombinerte med Niklas Castro ute til venstre. Horn Myhre tok seg så innover i boksen og fant Joachim Soltvedt. Fra kloss hold avsluttet Soltvedt et strålende Brann-angrep ved å plassere ballen i nærmeste hjørne.

Torp brukte store ord om Horn Myhre også i oppladningen til kampen.

– Han seiler opp som en av de beste spillerne i Eliteserien, sa Torp.

1 av 2Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Brann møter kasakhstanske FC Astana i playoff. Den spilles over to kamper torsdag 22. august og torsdag 29. august. Den kan du se med VG+ Sport. FC Astanta tok seg til playoff-finalen ved å slå rumenske CS Corvinul Hunedoara 8–2.

Conference League kommer i et nytt format denne høsten. Gruppespill erstattes med ligaspill, der hvert lag spiller enkeltkamper mot seks ulike motstandere. Ligaspillet starter i begynnelsen av oktober.