Dro tilbake til åstedet sammen med kvinnen for å se på skadene

1 month ago 37



Marius Borg Høiby (27) har møtt den fornærmede kvinnen flere ganger etter pågripelsen. I forrige uke var de to tilbake på åstedet sammen, får Aftenposten opplyst.

Marius Borg Høiby sammen med Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum etter regjeringens festarrangement i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag som ble holdt på Deichman Bjørvika i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert: 20.08.2024 12:08

Høiby og kvinnen har møttes flere ganger for å ordne praktiske ting etter natten da Høiby sier han slo henne og ødela ting i leiligheten hun bodde i.

Etter det Aftenposten får opplyst har kronprinsessens sønn blant annet møtt den fornærmede for å befare skadene i leiligheten kvinnen bodde i på Frogner. Dette møtet skal ha skjedd i forrige uke. Leiligheten fikk flere skader etter hendelsen, og kvinnen fikk også ødelagt flere personlige eiendeler.

Høibys forsvarer Øyvind Bratlien har ikke besvart Aftenpostens henvendelser om saken. Kvinnens bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen ønsker ikke å kommentere saken.

I en melding til NTB mandag sa Bratlien at det som forsvarer for Høiby ikke er mulig eller riktig av ham å kommentere enhver ny påstand eller opplysning i mediene.

– Vi kommer tidligst til å kommentere noe mer hvis politiet tar nye formelle skritt i saken, skrev han til nyhetsbyrået.

Ifølge Oslo-politiet skal Høiby avhøres denne uken. Tid og sted for avhøret blir ikke offentliggjort etter ønske fra forsvarer, skrev politiet i en pressemelding i forrige uke.

Reagerer på bilde

Tirsdag morgen publiserte ukebladet Se og Hør bilder av Marius Borg Høiby (27) og det som skal være den fornærmede kvinnen på vei ut porten på kronprinsparets eiendom Skaugum i Asker. Tittelen på saken er «Hemmelige samtaler på Skaugum».

Bildet ble tatt i forrige uke, men ble publisert i morges. Kvinnens bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen reagerer sterkt på publiseringen.

– Det er veldig beklagelig med snikfotografering av personer som allerede er i en krevende situasjon. Partene er i dialog, som tidligere nevnt, og de har en rekke praktiske ting som må ordnes opp i etter å ha bodd sammen over en lengre periode, sier Larsen på vegne av kvinnen.

Pågrepet og siktet

Kronprinsessens sønn er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk. Onsdag kom han med en skriftlig uttalelse til pressen via sin forsvarer. Der innrømmet han at han «utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel.»

Han avsluttet med å beklage overfor kjæresten:

«Så til deg min kjæreste, unnskyld. Dette skulle aldri ha skjedd, og jeg tar fullt og helt ansvar for mine handlinger.»

Aftenposten har tilgang til lydopptak av to telefonsamtaler mellom Borg Høiby og den fornærmede. De fant sted dagen etter at han skal ha utsatt henne for vold. Der er tonen en annen.

Read Entire Article