Disse 16 utgjør det nye ungdomsrådet

1 month ago 21



Kommunestyret i Farsund valgte torsdag kveld nytt ungdomsråd i kommunen for 2024-2025.

Det nye ungdomsrådet består av i alt 16 ungdommer. Vedtaket som ble gjort var enstemmig, og i tråd med kommunedirektørenes innstilling.

Det nye ungdomsrådet består av: Tobias Brevik (Eilert Sundt videregående skole), Live Tomine Brox (Eilert Sundt videregående skole), Stella Brøvig (Farsund ungdomsskole), Richard Lui Buch (Farsund ungdomsskole), Rigmor Buch (Eilert Sundt videregående skole), Sverre Edvinsen (Eilert Sundt videregående skole), Signe Marie Lund Egra (Lista ungdomsskole), Frede Ulgjell Espeland (Lista ungdomsskole), Emma Berstad Gabrielsen (Farsund ungdomsskole), Emil Grindheim (Eilert Sundt videregående skole), Marius Brønn Hansen (Eilert Sundt videregående skole), Vetle Hansen (Eilert Sundt videregående skole), Ola Håberg (Flekkefjord videregående skole, studiested Kvinesdal), Sara Johannessen (Eilert Sundt videregående skole), Alexander Kleppe (KVS Lyngdal) og Tomine Skomsøy Knutsen (Eilert Sundt videregående skole).

Varamedlemmer er Tønnes Isaksen Torsøe (Farsund ungdomsskole), Berit Sudland (Eilert Sundt videregående skole) og Olaf Løvendahl (Lista ungdomsskole).

Ungdomsrådet er et rådgivende organ for kommunen og har rett til å uttale seg i alle saker som gjelder ungdom, eller som har innvirkning på ungdom direkte eller indirekte. Rådet velges nytt hver høst.

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn

07:30 i dag NTB

→ Del

Markert resultatfall for Norske Skog

Norske Skog oppnådde et resultat på 91 millioner kroner i tredje kvartal 2024, ned fra 471 millioner kroner i forrige kvartal.

Nedgangen forklares med overkapasitet i markedene og økte kostnader.

Til tross for utfordringene har selskapet økt sin markedsandel innen avispapir ved å øke salgsvolumene sammenlignet med samme periode i fjor. Konsernsjef Geir Drangsland er sier han er tilfreds etter gode tilbakemeldinger fra emballasjepapirkunder.

Driftsresultatet endte på minus 13 millioner kroner, ned fra et overskudd på 364 millioner kroner i andre kvartal. Resultat før skatt var minus 156 millioner kroner, mot et overskudd på 311 millioner kroner i kvartalet før.

Netto rentebærende gjeld økte til 3,7 milliarder kroner, hovedsakelig grunnet investeringer og en svakere norsk krone. Egenkapitalandelen er 41 prosent.

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at de forventer at etterspørselen etter deres produkter vil fortsette å øke i fjerde kvartal, til tross for fortsatt overkapasitet i markedet.

07:27 i dag NTB

→ Del

Regjeringen lover å legge fram samtykkelov før valget

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) lover at regjeringen vil legge fram et forslag om samtykkelov i denne stortingsperioden. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) lover at regjeringen vil legge fram et forslag om en samtykkelov i denne stortingsperioden.

– Vi har flertall i Stortinget sammen med SV for en reell samtykkelov. Senterpartiet og Arbeiderpartiet skal legge det fram det i denne perioden, sier Mehl til TV 2.

Det er tre år siden regjeringen først varslet en samtykkelov, men den har latt vente på seg. Justisministeren sier at en av grunnene til at det har tatt tid, er at endinger i straffeloven må gjøres med varsomhet.

– Det er strenge beviskrav i strafferetten. På den andre siden av en rettssak, sitter det noen som er tiltalt, og som risikerer å få fengselsstraff.

Mehl sier at regjeringen har ønsket å gå gjennom hele kapittelet om straffelovbrudd på seksualområdet, ikke bare voldtektsbestemmelsen.

– Vi vet at det kan være flere hull i lovverket som gjør at kvinner eller andre som blir utsatt for andre typer seksuelle overgrep, ikke fanges opp av loven i dag, sier hun.

Justisministeren slår fast at loven vil tydeliggjøre hva som er lov og ikke.

– Vi kommer til å legge fram en lov som slår tydeligere fast enn i dag at det ikke er lov å ligge med noen som ikke har sagt «ja» til det. Det burde være en selvfølge i Norge i 2024, sier hun.

07:25 i dag Tom Arild Støle

→ Del

Problemer med nødnumrene

Det ble natt til fredag meldt om at det var problemer med nødnumrene 110, 112 og 113.

Det opplyste operasjonsleder Frode Vang i Agder politidistrikt om klokken 01.43, da han ba dem som ikke kom gjennom til politiet på nødnummeret 112 om å forsøke 02800.

Klokken 02.26 ble det fra Telenor meldt at feilen var blitt rettet.

Det var ikke bare i Agder, men over hele landet det var problemer med nødnumrene.

– Vi ser litt kritisk på at 112, 110 og 113 ikke er tilgjengelig, sa Geir Arne Nessa, beredskapsvakt i Politidirektoratet, til NRK ved 3-tiden.

Årsaken til problemene er foreløpig ikke kjent.

15:33 i går NTB

→ Del

«Påskelabyrinten»-Valle hedret med pris

Viggo Valle, som gikk av med pensjon i sommer, får hedersprisen av radiosjef Cathinka Rondan i NRK på arrangementet Lyddager. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Den nypensjonerte NRK-veteranen Viggo Valle fikk torsdag Prix Norges hederspris.

Prisen ble delt ut under fagkonferansen Lyddager, melder Medier24.

Valle hadde 47 års fartstid i NRK da han gikk av med pensjon i sommer – og ledet blant annet «Påskelabyrinten » i 37 av årene. Han tok med publikum til totalt 2800 steder etter å ha stilt det evige spørsmålet «Kor ska vi reis hen nu?».

Det vanket stående applaus fra salen da han mottok prisen, som radiosjef Cathinka Rondan delte ut.

– Det er få som kan måle seg med årets vinner. Både når det gjelder bredde, innsats og resultater, sa Rondan.

I sin takketale trakk Valle fram miljøet på Tyholt som «utrolig viktig for norsk radio og norsk TV», skriver Kampanje.

– Det er stor stas på bli satt pris på av egne fagfolk, sa Valle, som rakk å lede «Påskelabyrinten » nummer 40 tidligere i år.

15:33 i går NTB

→ Del

Kokevarselet i Stavanger-området oppheves

Siden mandag har 55.000 innbyggere i Stavanger måttet koke vannet som følge av brudd på en vannledning. Kokevarselet er nå opphevet.

Det opplyser kommunen, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Vannet er friskmeldt, og kokevarselet gjelder ikke lenger. Nå kan husstandene, bedriftene og andre som siden mandag kveld har kokt vannet, trygt drikke vannet igjen, melder Stavanger kommune ved 13.15-tiden torsdag.

Vannet er sjekket for blant annet E.coli, og det er ikke påvist noen slike bakterier.

– Enkelte kan oppleve misfarget vann i springen de kommende dagene. Det er ikke farlig, opplyser kommunen.

Innbyggere i bydelene Madla, Stokka, Tasta, Vardeneset, Kvernevik, Sunde og Byhaugen, samt til hele Randaberg kommune, måtte koke vannet som følge av et brudd i en hovedvannledning på Stokka. Ledningen overfører 850 liter vann i sekundet.

15:33 i går NTB

→ Del

Øst politidistrikt varsler pressekonferanse fredag om Lørenskog-saken

Riksadvokaten vil offentliggjøre påtalevedtaket i etterforskningen av Tom Hagen fredag. Øst politidistrikt, som etterforsker saken, varsler pressekonferanse.

Pressekonferansen holdes på politihuset i Lillestrøm fredag ettermiddag.

– Vi kan dessverre ikke være mer presise vedrørende tidspunkt da dette er avhengig av Riksadvokatens avgjørelse og når vi mottar denne, skriver Ann-Kristin Endal, som er leder ved kommunikasjonsstaben i Øst politidistrikt.

Tom Hagen har siden 2020 vært siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets bolig i Lørenskog 31. oktober 2018.

Onsdag ble det kjent at Riksadvokaten kommer med sin avgjørelse i Lørenskog-saken fredag. Statsadvokat Kari Hangeland Buvik bekrefter til NTB torsdag at avgjørelsen gjelder Tom Hagen. Tre andre er også siktet i saken.

15:32 i går NTB

→ Del

Over 30 ansatte mister jobben i flyselskapet Norse

Norse Atlantic Airways begrunner nedbemanningen med den økonomiske situasjonen.

22 heltidsansatte og tolv midlertidig ansatte i Norse Atlantic Airways mister jobben ved hovedkontoret i Arendal, opplyser Parat.

Parat-tillitsvalgt Steven Troy sier det er fem avdelinger som blir berørt. Han er redd disse 34 stillingene bare er starten på noe mer.

– Jeg som tillitsvalgt opplever dette som en brutal prosess, der vi nedbemanner og frykter at arbeidsplasser flyttes ut av landet. Velger selskapet å legge ned nær alle administrative arbeidsplasser i Norge, vil mye måtte gjenoppstå i utlandet. Skal selskapet operere tilnærmet like mange fly som før og med tilnærmet samme antall piloter og kabinansatte, må det også være en administrasjon. En administrasjon som i liten grad skal være her i Arendal. Det mener vi er urimelig, sier Troy.

Må følge kriteriene for nedbemanning

Parat-advokat Marianne Willett Jansen sier berørte ansatte har fått informasjon fra selskapet.

– Fra Parats side har vi ikke informasjon om at det er konkrete oppgaver som i dag utføres i Arendal, som nå flyttes til utlandet. Vi håper naturligvis at dette ikke skal skje. Fra de tillitsvalgtes side kreves det at selskapet følger de alminnelige kriteriene for nedbemanning, og at det tas utgangspunkt i ansiennitet. Fra Parats side vil vi bistå den enkelte på best mulig måte, sier Jansen.

Hun sier informasjonen fra Norse har tatt lang tid og at tillitsvalgte ba selskapet før helgen om å informere ansatte.

– Nå når beslutningen er tatt, kan det se ut som at prosessen har gått litt for fort, noe som gjør at vi stiller spørsmål ved om utvelgelsesprosessen er forsvarlig, sier Jansen.

Vil opprettholde lave kostnader

Selskapet begrunner nedbemanningen med den økonomiske situasjonen.

– Å opprettholde lave kostnader er en viktig del av vår strategi. Vi ser jevnlig på kostnadene våre og tilpasser oss raskt når vi ser rom for forbedring. Strategien vår har utviklet seg, akkurat som rutetilbudet vårt, som igjen gjør at det er behov for andre ferdigheter og bemanning på enkelte områder, skriver kommunikasjonssjef i Norse, Christina Carare i en epost til NTB.

Norse er et norsk flyselskap som ble startet i 2021, og som begynte å fly passasjerer i juni året etter. Selskapet, som har satset stort på langdistanseruter, har slitt økonomisk siden oppstarten.

14:28 i går NTB

→ Del

Snittpris for strøm på 48,7 øre per kWh fredag

I Sørøst- og Sørvest-Norge blir det en snittpris for strøm på 48,7 øre per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 51,1 øre.

Fredagens snittpris per kWh er 9,4 øre høyere enn torsdag og 12,5 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen fredag på 51,1 øre per kWh er den høyeste i landet og inntreffer mellom klokken 8 og 9 på morgenen. Den er 2,3 øre høyere enn torsdag og 30,4 øre lavere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (16,44 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Sørøst- og Sørvest-Norge vært 85,7 øre.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting fredag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

Minsteprisen blir på 45,3 øre per kWh mellom klokken 23 og 00.

14:28 i går NTB

→ Del

Kronen har svekket seg markant – kan bety senere rentekutt

Den norske kronen har svekket seg ytterligere. Foto: Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Kronen er svakere enn Norges Banks anslag, noe som styrker økonomenes tro på at det ikke blir noe rentekutt før mars.

Torsdag formiddag handles én euro for 11,88 kroner. Én dollar koster 10,95 kroner, ifølge Infront. Det er det svakeste nivået siden august, skriver E24.

– Kronen har igjen begynt å utvikle seg svakere enn antatt av Norges Bank. Dette gjør situasjonen vanskeligere for Norges Bank og trekker i retning av senere rentekutt, skriver Handelsbanken i en morgenrapport.

Ifølge DNB har regjeringen beregnet budsjettimpulsen feil i sitt forslag til statsbudsjett for 2025. Seniorøkonom Kyrre Aamdal mener budsjettet er mer ekspansivt enn tidligere antatt, noe som styrker troen på at det ikke blir noe rentekutt før mars.

Regjeringen foreslår å overføre 11,7 milliarder kroner fra Statens Pensjonsfond Norge (SPN), også kalt Folketrygdfondet.

– Justert for overføringene fra SPN ville impulsen vært 0,8 prosentpoeng. Da begynner avstanden til Norges Banks anslag på 0,3 prosent å bli tydelig, skriver seniorøkonom Kyrre Aamdal.

– Det styrker oss i troen på at det ikke kommer rentekutt før mars neste år, selv om inflasjonen skulle komme ut litt lavere enn Norges Bank anslo, heter det videre.

14:28 i går NTB

→ Del

Eposten til Kunstsilo i Kristiansand utsatt for hackerangrep

Kunstsilo har tre kunstsamlinger: Christianssands Billedgalleri, Sørlandssamlingen og Nicolai Tangens samling. Til sammen utgjør de over 7500 kunstverk. Museet er plassert i den gamle kornsiloen som ble bygd i 1935. Foto: Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Eposten til Kunstsilo i Kristiansand er utsatt for hackerangrep. Det jobbes for å få tilbake kontrollen på epostkontoen.

– Det er skikkelig kjipt, sier Eldbjørg Dahl, pressekontakt i Kunstsilo til avisa KRS.

– Vi gjør det vi kan for å løse det, legger hun til.

Kunstsilo åpnet i mai og huser Tangen-samlingen, verdens største samling av nordisk modernisme, samt Sørlandssamlingen og Christianssands Billedgalleri.

14:27 i går NTB

→ Del

FHI: Flere oppsøker legen med luftveisinfeksjoner

Flere oppsøker legen med luftveisinfeksjoner, viser Folkehelseinstituttets rapport for uke 41. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Legebesøk for luftveisinfeksjoner er økende, men på normalt nivå for årstiden, ifølge FHIs ukerapport.

– Sykehusene og kommunene må være forberedt på at innleggelser med influensa, covid-19 og andre luftveisinfeksjoner vil øke utover senhøsten, skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i rapporten for uke 41.

Det er rhinovirus, bakterien mycoplasma pneumoniae og covid-19 som dominerer blant luftveisinfeksjonene nå.

Forekomsten av mykoplasma-infeksjoner ser ut til å være økende, mens koronainfeksjoner og kikhoste er på stabilt nivå. Det er nedgang i rhinovirus-infeksjoner.

– Forekomsten av influensa og RS-virusinfeksjoner holder seg meget lav, opplyser de.

08:57 i går NTB

→ Del

Årets rosa sløyfe rives ut av butikkene

Smykkedesigner Cathrine Børter fra merket Pearl Octopuss.y står bak årets sløyfe. Foto: Foto: Stephanie Sikkes / Kreftforeningen/ Brystkreftforeningen / Handout / NTB

Etterspørselen etter årets rosa sløyfe fra Kreftforeningen er enorm. Flere steder er utsolgt for sløyfen allerede.

– Den rives ut av butikkhyllene, og i vår egen nettbutikk har den vært utsolgt. Vi jobber hele tiden med å få inn flere, men på kort tid blir det utsolgt på nytt, sier generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen.

I år er det smykkedesigner Cathrine Børter bak smykkemerket Pearl Octopuss.y som har designet sløyfen. Børter har selv et personlig forhold til kreftsykdommen. Hennes mor har hatt brystkreft.

− Det gikk heldigvis bra med mamma. Sløyfen jeg har laget er en hyllest til alle dem som er berørt av sykdommen, og det er veldig stas at så mange liker den, sier hun.

Dette er ellevte år på rad at en designer utformer sløyfen.

− Vi får stadig høre om steder som er tomme. Disse rekordene er på et helt nytt nivå. Dette betyr så mye, for hver eneste sløyfe bidrar til forskning på brystkreft, sier Ross.

Hvert år i oktober bærer folk i mange land rosa sløyfe for å vise sin støtte til brystkreftrammede. Inntektene fra salget går til forskning.

I Norge lever nesten 60.000 med en brystkreftdiagnose. Gjennom 25 år har Rosa Sløyfe-aksjonen i Norge bidratt med 465 millioner kroner til brystkreftsaken, blant annet gjennom salg av sløyfen, opplyser Kreftforeningen.

08:35 i går NTB

→ Del

Klima og miljø viktigste sak for høyt utdannede – har blitt mindre viktig

I en undersøkelse blant høyt utdannende i forkant av valgkampen og stortingsvalget neste år er Høyre det klart største partiet. Foto: Foto: Emilie Holtet / NTB

Klima og miljø er den viktigste saken for høyt utdannede i forkant av stortingsvalget – men andelen som mener dette, har gått kraftig ned siden 2021.

I en undersøkelse Respons Analyse har gjort på vegne av Akademikerne, er Høyre det klart største partiet med 26,8 prosent oppslutning. Dernest følger SV (14,9) og Arbeiderpartiet (14,4).

Hele målingen ser slik ut (tall i parentes er fra samme undersøkelse utført i forkant av stortingsvalget 2021): Rødt 7,1 (9), SV 14,9 (15), AP 14,4 (17), Sp 2,2 (8), Venstre 11,4 (9), KrF 3,3 (2), Høyre 26,8 (19), Frp 8,7 (4), MDG 9,2 (15) og andre 2 (3).

Klima og miljø er fortsatt den viktigste saken for høyt utdannede, men ikke like viktig som for tre år siden. I 2021 svarte 45 prosent at dette var blant de tre viktigste sakene – i dag svarer 35 prosent det samme. Utdanning- og skolepolitikk, helse, velferdspolitikk og skatt følger etter som toppsaker for høyt utdannede.

Undersøkelsen er gjort mellom 4. og 9. september. 1055 personer med minimum mastergrad som høyeste fullførte utdanning deltok.

08:29 i går NTB

→ Del

Streik blant offshore-piloter

Parat, NHO og Bristow Norway ble ikke enige i meklingen for pilotene i selskapet. Dermed blir det streik.

– En streik vil kunne få betydelig innvirkning på tilbringertjenesten til norsk sokkel, sier Sondre Nordseth, administrerende direktør i Bristow Norway, i en epost til NTB etter at streiken var et faktum.

Ifølge Riksmeklerens oversikt er det første streikeuttaket tre personer. Streiken rammer basene i Bergen, Florø og på Sola. Ytterligere én flyger vil være i streik fra mandag.

– Vi har gjort et begrenset førsteuttak, men vi kan når som helst trappe opp streiken med fire dagers varsel. Fra vår side håper vi NHO og selskapets ledelse tar til fornuft og kommer tilbake med et tilbud som får slutt på en unødvendig streik, sier Lars Petter Larsen, Parats forhandlingsleder, i en pressemelding.

Han sier pilotene de siste årene har sakket akterut lønnsmessig, og at kravet er at de over en treårsperiode nærmer seg lønnsnivået til kollegaer i andre selskap som utfører identisk tjeneste.

Bristow Norway mener på sin side at de kom med et godt tilbud til alle pilotene.

– Til tross for at vi ga et svært godt tilbud for alle piloter, avslo motparten tilbudet. En gjennomsnittlig årslønn for en helikopter-kaptein i Bristow er cirka 1.900.000 kroner, sier Nordseth.

Meklingsfristen var ved midnatt natt til torsdag, og ti minutter senere ble meklingen avsluttet – uten enighet. Totalt er det varslet plassfratredelse for 165 medlemmer.

08:29 i går NTB

→ Del

Innbyggere i Sirdal får 4.000 kroner hver av kommunen

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4.000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Kommunen har vel 1.800 innbyggere, og folk kan selv bestemme hva pengene skal brukes til. Sirdal kommunen er medeier i Å Energi, og i år bruker kommunen en andel av utbyttet fra energiselskapet til innbyggerne.

Kravet for å få pengene er at man må være folkeregisteret i kommunen, og alle må søke innen 31. oktober.

– Det er dyrtid og høye strømpriser. Den generelle prisstigningen har økt. Da er dette en veldig enkel ordning med å søke, forteller Liland, som opplyser at ordningen er populær.

Dersom det bor fem personer i en husstand, kan alle fem søke. Det utgjør da 20.000 kroner.

– Det er en glede at vi kan dele utbyttet av overskuddet fra Å Energi. Nå kan pengene brukes på innbyggere, sier Liland.

Sirdal har hatt Arbeiderparti-ordfører siden 2019, og Ap fikk vel 30 prosents oppslutning i kommunen ved valget i fjor.

06:50 i går Svein Morten Havaas og NTB

→ Del

Ingen skadet i boligbrann - hindret spredning til andre hus

Brannmannskapene fikk i løpet av en halvtime kontroll på en boligbrann i Stadionveien i Lyngdal natt til torsdag.

Politiet i Agder meldte om brannen klokken 2.03 torsdag. 110-sentralen opplyste at det kom flammer ut av bygningen da de kom fram til stedet.

Det var en periode fare for at brannen skulle spre seg til andre hus i nærheten, men ved 2.40-tiden var spredningsfaren over, opplyser politiet.

Da hadde brannvesenet kontroll på brannen. Bygningen ble også gjennomsøkt av røykdykkere fra brannvesenet, uten at det ble gjort funn av personer.

– Vi fikk stoppet brannen før den spredde seg til to andre hus, sier politiets operasjonsleder Frode Vang.

Han opplyser at én person ble sjekket av ambulansepersonell for røykskader, men at også vedkommende var helt uskadet.

Ved 06-tiden opplyste samme mann at politiets mannskaper hadde avsluttet på stedet.

Det opprettes rutinemessige en sak på forholdet.

20:53 16.10.24 Tom Arild Støle

→ Del

Uvanlig mange påkjørsler av rådyr i Agder onsdag kveld

Politiet opplyser på X at de i perioden fra klokken 18.30 til 20.15 har mottatt i alt åtte telefoner om rådyr som er påkjørt i Agder politidistrikt.

– Dette er et uvanlig høyt tall på så kort tidsrom. Politiets oppfatning er at bilister er flinke til å melde fra når uhellet er ute. Det er viktig å varsle om dette med en gang det har skjedd. Ingen av kveldens påkjørsler har medført personskade. Det er kun snakk om materielle skader på bilene i enkelte tilfeller, opplyser operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt.

Politiet opplyser til Lister24 at ingen av de åtte rådyrpåkjørslene onsdag kveld skjedde i Lister. Tre av dem var imidlertid i Lyngdals nabokommune Lindesnes; i Holum, Laudal og ved Spilling sør for Vigmostad.

17:18 16.10.24 NTB

→ Del

Person skadet da gassovn eksploderte i leilighet i Kristiansand

En gassovn eksploderte i en leilighet i Kristiansand onsdag ettermiddag. En person ble kjørt til legevakt uten alvorlige skader.

Politiet mottok melding om hendelsen klokken 15.35.

– Melding om gassovn som har eksplodert i leilighet. En person ivaretas av ambulanse. Politiet er også fremme på stedet, skriver Agder politidistrikt i politiloggen.

Personen skal ikke være alvorlig skadet, ifølge ambulansepersonellet på stedet.

Snaut 15 minutter etter første melding om hendelsen skriver politiet at det er kontroll på stedet og at det kun er snakk om mindre materielle skader.

Personen ble kjørt til legevakt for sjekk og behandling.

17:12 16.10.24 Frida Falkum

→ Del

Samlet inn 45.641 kroner til TV-aksjonen

Inspektør på Lyngdal ungdomsskole, Marit Hanne Eggum Svennevik, er svært fornøyd etter tirsdagens innsamlingsaksjon. Foto: Frida Rugland Falkum

Tirsdag holdt elevene og ansatte på Lyngdal ungdomsskole innsamlingsaksjon til årets TV-aksjon.

I år går innsamlingen til Barnekreftforeningen, og hele beløpet vil gå til organisasjonen.

Inspektør på ungdomsskolen, Marit Hanne Eggum Svennevik, forteller at de er svært fornøyde med resultatet.

– Vi hadde ikke forventet så mye. Vi hadde egentlig ingen forventning til beløp, men jeg syntes det var veldig bra. Vi er veldig fornøyd. Det var gøy, forteller Svennevik.

Hun forteller at de gikk tomme for mat på under to timer.

Dette er første gangen ungdomsskolen arrangerer en slik innsamling, og Svennevik tror det godt kan hende det blir en tradisjon fremover.

Inspektøren har ikke sett reaksjonen til elevene enda, da det kun har blitt sendt ut en melding onsdag ettermiddag.

– Jeg tror mange av elevene også var veldig fornøyde i dag. Så var det en fin måte å se elevene på, på en litt annen måte. Det blir jo litt annerledes. Det var lærerikt for dem, avslutter Svennevik.

Read Entire Article