Men tirsdag kan NRK avsløre at Women’s Football Group er svært interesserte i en markedsavtale med klubbene i Toppserien og 1. divisjon.
Det bekrefter Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner i en SMS til NRK. Hun er daglig leder i interesseorganisasjonen for klubbene i de to øverste divisjonene.
NRK har tidligere erfart at avtalen blir omtalt som tidenes største for norsk kvinnefotball.
Jørgensen bekrefter også at Eric Cohen-Peckham, grunnlegger av Women’s Football Group, «skal på podiet» foran norske fotballedere på kvinnesiden tirsdag kveld.
Toppfotball Kvinner-sjefen ønsker imidlertid ikke å svare på flere spørsmål fra NRK i sakens anledning.
Stockholm-basert selskap
Det finnes lite offentlig informasjon om Women’s Football Group, men ifølge deres Linkedin-side er de «en gruppe med sport-, markedsførings-, underholdning- og teknologiledere, som sammen skal få profesjonell kvinnefotball inn i hjertet av populærkulturen».
Det er ikke kjent hva selskapet forventer å få igjen av å investere i Toppserien.
Organisasjonen er oppgitt å ha blitt stiftet i løpet av 2024, og holder til i Stockholm.
- NRK har forsøkt å få en kommentar fra Cohen-Peckham, men har foreløpig ikke lykkes.
Få detaljer
Detaljer om avtalen har, etter det NRK kjenner til, også ha vært lite tilgjengelig for medlemsklubbene i Toppfotball Kvinner.
På et møte for en måned siden informerte Hege Jørgensen klubbene om arbeidet med den utenlandske gruppen som vil investere millioner i norsk kvinnefotball.
Men NRK vet at mange av klubbene satt igjen med noen spørsmål etter presentasjonen.
Blant annet fikk ikke klubbene vite hvem som står bak initiativet om en markedsavtale for Toppserien, ei heller særlig mange detaljer om hva avtalen faktisk vil innebære.
Skal informere om firmaets visjon
Tirsdag ettermiddag skal grunnlegger Eric Cohen-Peckham altså informere de norske toppklubbene på kvinnesiden om visjoner og ideer for prosjektet som beskrives som et markedsinitiativ.
Akkurat hva som kommer frem, følges med stor interesse hos norske toppklubber som virkelig trenger pengene.
Toppserieklubbene endte med et underskudd på 2,4 millioner kroner i 2023.
– Toppserien leverer for andre år på rad negativt årsresultat. Det er ikke bærekraftig over tid. Kvinnefotballen i Europa er i rask endring. Det er viktig at vi henger med på denne utviklingen, og det er bra at det investeres, men det er viktig at man også har kontroll på økonomien, sa Karl-Petter Løken, generalsekretær i Norges Fotballforbund, til NTB i mai.
Allerede etablert i Sverige
I Sverige pågår det en stor diskusjon om veien videre for svensk kvinnefotball. De er redde for å bli liggende igjen utenfor sidelinjen når store fotballnasjoner satser enda hardere på kvinnefotballen i løpet av årene som kommer.
For å ligge i forkant av utviklingen, har den tilsvarende organisasjonen som TFK i Norge, Elitfotboll Dam (EFD), hatt samtaler med Women’s Football Group.
På egne nettsider beskriver de organisasjonen som «en gruppe bestående av svenske og amerikanske bedriftsledere».
Deres ambisjon er «å bygge kvinnefotballen gjennom å styrke kulturen rundt kampene. De vil gjøre tydelige satsinger på innhold, eventproduksjon, storytelling og kommersielle samarbeid».
Anders Billström, styreleder i EFD, er klar i sin visjon for fremtiden:
– Vi ser et samarbeidspotensial som skal innebære at vi og våre klubber skal få tilgang til ressurser i en størrelsesordning som på alvor skal bli en «game changer» for svensk kvinnefotball på elitenivå, og på sikt kan være positivt for hele fotballen, sier han til eget nettsted.
Her renner det over for den belgiske syklisten 00:28
Publisert 22.10.2024, kl. 12.11 Oppdatert 22.10.2024, kl. 12.18