Dette bør boligselgere tenke på nå

1 month ago 18



Foto: Midjourney

I et marked hvor det kan være fristende å spare penger, anbefaler PrivatMegleren en annen strategi. Eiendomsmegler Alexander Danielsen er sikker på at det er lønnsomt for den som skal selge bolig i høstmarkedet.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Mange tenker ikke over hvor stor betydning gode valg har for boligens salgssum, sier Danielsen, eiendomsmegler og advokat i PrivatMegleren Vikebø & Jørgensen.

Han nevner antakelser mange boligselgere har:

Selger ikke boliger seg selv? Er det egentlig forskjell på meglere? Holder det ikke med en annonse på Finn.no?

Detaljene som teller

– Noe av det jeg liker best med jobben, er at jeg virkelig kan utgjøre en forskjell for kundene mine. Summen av det vi gjør – små valg kunden kanskje ikke ser – blir ofte helt avgjørende, forteller Danielsen.

Alexander Danielsen i PrivatMegleren Vikebø & Jørgensen.

Alexander Danielsen i PrivatMegleren Vikebø & Jørgensen.

Undersøkelser viser at én ekstra budgiver i snitt gir 3,5 prosent høyere salgssum.*

– Derfor er det så viktig å passe på at man tar gode valg når man skal selge bolig, sier megleren og legger til:

– Vår jobb er å sørge for at man som boligselger ikke skal gå glipp av en eneste budgiver.

Han peker på at det er viktig å gi kunden anbefalinger tilpasset det enkelte boligsalget.

– Ingen bolig eller boligselger er helt lik. Som megler i PrivatMegleren har jeg den muligheten. Jeg kan tilpasse hvert boligsalg til hver kunde, forklarer Danielsen.

Han påpeker hvordan meglere som utelukkende bruker det å være rimelig i konkurranse om å få boligsalg, kan være uheldig for boligselgere.

Anbefaler skreddersøm

– Det er nok dessverre slik at mange boligselgere ikke benytter riktig eller nok annonsering når boligen skal selges. Om man da går glipp av en budgiver eller to, monner det lite at man sparte 10.000 kroner på å droppe markedsføring.

Og nettopp riktig annonsering er viktig på denne tiden av året.

Som et eksempel nevner den erfarne megleren annonsering med «Presisjon». PrivatMegleren har enerett på et avansert digitalt annonseverktøy for eiendom.

Med målrettet annonsering når man ut til langt flere enn med tradisjonell markedsføring.

– I snitt kommer 52 prosent flere på PrivatMeglerens visninger ** som markedsføres med presisjon, forklarer Danielsen.

At boligselgere føler seg trygge på at man faktisk har gjort alt man kan for å oppnå det beste resultatet, er viktig. Alt handler om å sitte igjen med den gode følelsen.

– Alle er tjent med at boligsalget gjøres ordentlig, meg inkludert. Hvert boligsalg er jo også en annonse for meg som megler. Alle er tjent med at det ikke slurves, sier han.

Finne en rød tråd

Danielsen påpeker viktigheten av å finne en rød tråd når man skal gjøre oppgraderinger av en bolig før salg.

– Kunder spør meg ofte hva som bør gjøres før salg, og svaret er nesten aldri det samme. Det kommer helt an på boligens karakter og utgangspunkt. I dialog med kunden kommer vi frem til hva som er hensiktsmessig å gjøre før et salg.

– Som oftest lønner det seg ikke å gjøre store oppgraderinger, som kjøkken og bad. Det handler mer om å finne en gjennomgående stil og være tro mot den. Mye kan ofte gjøres med enkle grep som maling, små oppgraderinger og interiør, legger han til.

– En dyktig megler kan gi verdifulle råd om oppgraderinger og presentasjon av boligen. Start prosessen tidlig for best mulig resultat, sier eiendomsmegler Alexander Danielsen i PrivatMegleren.

– En dyktig megler kan gi verdifulle råd om oppgraderinger og presentasjon av boligen. Start prosessen tidlig for best mulig resultat, sier eiendomsmegler Alexander Danielsen i PrivatMegleren.

Danielsen påpeker at eiendomsmeglerne i PrivatMegleren er gode på å gi råd, både når det gjelder mindre og større oppgraderinger. Å få megler tidlig inn i prosessen vil ofte utgjøre en stor forskjell.

– Gi deg selv tid til å gjøre utbedringer. Ikke vent til du har kjøpt ny bolig, men få inn en dyktig megler til å se på egen bolig og komme med råd om hvordan boligen bør presenteres. Da er man allerede godt forberedt til egen bolig skal ut for salg, avslutter Danielsen.

* Verdi av en ekstra budgiver er hentet fra Ole Jacob Sønstebø, Jon Olaf Olaussen og Erve Oust (2021) Opening Bid Strategies in English Auctions.

** Snitt av 300 egne visninger innhentet fra egne CRM-data (2023). Antall personer på visning vil variere i forhold til sted og type bolig.

Read Entire Article