– Det er vel ingen klubb i denne byen det er så billig å være hovedsponsor for

1 month ago 19



Styrelederen beskriver situasjonen som krevende.

– Det er vel ingen klubb i denne byen det er så billig å være hovedsponsor for. Prislappen er på en halv million kroner. Vi er nesten like store som Ranheim, så her får en ny sponsor mye for pengene, sier styreleder Frode Storesund. Foto: Synne Moen
  • Petter Rasmus

    Petter Rasmus

Publisert: 06.09.2024 18:34 | Oppdatert: 06.09.2024 18:46

– Jeg tror vi må starte serien uten å ha hovedsamarbeidspartner på plass. Vi er i dialog med noen aktører, men det vil uansett ta litt tid. Så vi starter nok serien uten, sier styreleder Frode Storesund i Nidaros hockey.

To uker før seriestarten hjemme mot Manglerud Star mangler det opprykksjagende hockeylaget hovedsponsor.

– Kan ikke spille i EHL

Nå er styrelederen klar på hva konsekvensene av mangelen på støttespillere kan bli:

– Uten hovedsponsor har vi ikke veldig store muligheter til å styrke stallen før en eventuell kvalifisering til Eliteserien, EHL. Dersom vi skulle gå så langt å vinne det nye sluttspillet, så kommer vi nok til å si at vi ikke kan spille i EHL. Vi kan ikke ta neste steg uten en hovedsamarbeidspartner. Nivået på en hovedpartner hos oss er relativt beskjedent, så det gir ingen mening å ta steget opp i EHL uten minst en hovedsponsor.

Nidaros hockey før lagets play off-match mot Comet i Leangen sist sesong. Foto: Christine Schefte

Energiselskapet Aneo har vært klubbens hovedsamarbeidspartner i flere sesonger. Storesund er ærlig på at det kom litt brått på at avtalen ikke ble fornyet foran denne sesongen.

– Ja, det gjorde det. Vi fikk beskjeden tett oppunder tidspunktet for fornying, og hadde egentlig ikke fått signaler om at Aneo ikke ville være med videre. Samtidig vil jeg rose selskapet. Vi har hatt et kjempesamarbeid, hvor de tok ansvar så vi kunne bemanne opp på administrasjon og salg, og få prosjektet til å gli, sier han.

Ski-VM gjør jobben vanskelig

Storesund tror noe av grunnen til at de så langt ikke har lykkes med sponsorjakten, er at det er spesielt hard kamp om kronene dette året.

– Vi har noen følere ute, men vi skal være ærlige å si at det arrangeres et mesterskap i Granåsen som gjør at mange av de litt større aktørene sier at vi må komme tilbake etter ski-VM. Ski-VM gjør akkurat dette året vanskelig. I tillegg kjemper vi med Kolstad, Rosenborg, Idrettsgallaen og Byåsen. Kanskje har det aldri vært såpass mange om beinet som akkurat nå.

Selv om situasjonen kom litt brått på hockeyfolket, kom det ikke som mer «lyn fra klar himmel» enn at Nidaros har tatt høyde for manglende hovedsponsor i årets budsjett.

Mange bekker små

Et budsjett som beskrives som «stramt».

– Vi har doblet antallet partnere til over seksti. Men klart det er en krevende situasjon å prøve å dekke opp mangelen på hovedsamarbeidspartner med å jobbe mot å ha flere mindre. Det er en slitsom jobb, sier styrelederen.

På tross av den litt mørke nå-situasjonen, har Storesund trua på at det vil ordne seg i løpet av sesongen.

- Vi representerer Norges nest største publikumsidrett, og på nordisk nivå er hockey nesten like stort som fotball. Så potensialet er der. Jeg blir negativt overrasket dersom det er ingen som ser muligheten. Det er et vanvittig potensial til å få til noe skikkelig, og alt er egentlig rigget og klart. Jeg skal ikke garantere opprykk med hovedsponsor, men da har vi i hvert fall alle muligheter til å gi gass. Så får vi bare være sparsomme før vi har en ny hovedsponsor på plass, sier han.

Read Entire Article