«Det er det disse ungdommene trenger, en måte å få ut den energien på»

3 weeks ago 23



Du hevder i ditt leserinnlegg at ungdommene i Farsund trenger mer kristendom for å oppføre seg, jeg vil våge å påstå at det de trenger er det motsatte. Ikke å måtte sitte ned å tie, men å bli hørt og forstått. Tilsnakk faller ofte for døve ører til slike ungdommer, som kun føler seg levende når de lager leven.

Jeg var selv med slike galninger da jeg var ung og dum, rettere sagt da jeg var i 12 års alderen. Fordi han som dro meg med hadde mistet faren sin til kreft og var sint på alt og alle. Dette måtte han få ut på et vis, og det hjalp mildt sagt ikke å snakke med ham om det. For da kom tårer, sinne, frustrasjon og sorg han ikke kunne sette ord på. Og det er det disse ungdommene trenger, en måte å få ut den energien på, den rastløsheten der de ikke klarer å finne ord så de utagerer istedenfor.

Det er det disse ungdommene trenger, en måte å få ut den energien på.

Politikerne fikk høre om urovekkende utvikling

Å tvinge barn inn i kirken for at de skal sitte og høre på vas de driter i, hjelper ingen. Å tro at kristne styrer bedre er godt bortenfor mål. Jeg har sett mer enn en ungdom som har valgt åsatroen og går med Mjølne her i Lyngdal. Tror du de farer rundt og driver med leven?

Der de i kristendommen, merk deg at det er en dom, skal underkaste seg, ikke drikke ikke ha det gøy og heller ikke ta vare på seg selv for det er en av dødssyndene deres. I åsatroen, merk deg at det er en tro, så læres barn å være sterke, omsorgsfulle, vise og djerve. Du får ingen sinte blikk om du er seksuelt aktiv eller drikker. Det er noe som heter sjalusi.

Politiet tar grep etter flokking

Å prakke på dem Bibelen og si at de har syndet og må ha tilgivelse er ikke veien å gå. Lær dem heller å være sterke nok til å si nei. Lær dem å vær modige nok til å si ifra. Lær dem å være vise nok til å tenke før de handler.

Selvsagt skal man ikke respektere alt her i verden. Jeg er ikke kjent for å respektere de som følger en, og forlanger vår underkastelse. Først når du lyser opp mørket kan du se hvor du skal gå. Det er det vi har Mjølne til.

Hvorfor lærer min tro å være standhaftig, modig, smart, sterk, sta, omsorgsfull og å ha utholdenhet? Nettopp fordi at åsatroen kommer fra et helt annet tankegods enn det kristendommen gjør. For vi vet hvor kristendommen kom ifra, og hva slags holdninger de har der dette uvesenet kom ifra. De kom til Norge med sverd og kniv, forlangte at mange skulle bli en. Litt om senn gjorde de vår tro ugyldig og fjernet våre hov, våre volver, seidkoner og seidkarer. For de så disse kvinnene som ledet blot som en trussel mot dem, fordi ifølge dem skulle en kvinne tie i forsamlinger og sitte bakerst, noe volver og seidkoner ikke gjorde.

Se på hvordan dine prester oppførte seg da jeg skulle have hov her i Lyngdal, var det rettferdig?

Politikerne fikk høre om urovekkende utvikling

Jeg avslutter med et kvad for det er det jeg kan best:

«Jeg var et barn som visste å tenke, men som ungdom var det ingen grense.

Med flytende mot følte vi oss mektig og stor.

Bare dagen derpå pumpet bremsen, så vi prøvde å vri på rattet i redsel.

Men det varte bare ut uka så åpna vi luka.

Der møtte vi mange smilende ansikter, uten en eneste fanatiker.

Som fylte våre hoder med lovnader om goder.

Om vi bare angret på våre synder, så skulle vi høre på det han forkynner.

Alt vi måtte gjøre var å angre, så vi ikke til helvete vandret.

Sa du imot, ja da var du en idiot.

Slikt vil ikke en ungdom høre, for det gjør dem sinte og øre.

Lytt før du fabler om synd og gamle dager.

For det er noe ungdommene trenger, en som ikke bare et lys tenner.

Men en forelder som er deres venner.»

Alf Reidar Karlsen

Read Entire Article