Den fornærmede avhørt i flere timer av politiet i går kveld

1 month ago 21



Den fornærmede kvinnen i 20-årene var i et flere timer langt avhør med politiet torsdag kveld. Det er planlagt nye avhør.

Bistandsadvokat til den fornærmede kvinnen er Mette Yvonne Larsen. Foto: Heiko Junge / NTB

Publisert: 23.08.2024 09:04

Kvinnen som er fornærmet etter siktelsen til Marius Borg Høiby (27) var torsdag til avhør i flere timer på Sentrum politistasjon i Oslo. Det bekrefter bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til Aftenposten fredag morgen.

Avhøret varte i tre timer og ble ikke helt ferdig. Det skal fortsette på et senere tidspunkt. I avhøret utdypet hun hendelsesforløpet, opplyser advokaten.

Også siktede Høiby skulle etter planen avhøres torsdag, men det ble utsatt til neste uke.

Kronprinsessens sønn ble pågrepet søndag 4. august etter en hendelse i en leilighet på Frogner i Oslo. Han måtte tilbringe natten i arresten og er foreløpig siktet for kroppskrenkelse og skadeverk.

Høibys forsvarer Øyvind Bratlien har ikke besvart Aftenpostens henvendelser om saken. I en melding til NTB mandag sa Bratlien at det ikke er mulig eller riktig av ham å kommentere enhver ny påstand eller opplysning i mediene.

– Vi kommer tidligst til å kommentere noe mer hvis politiet tar nye formelle skritt i saken, skrev han til nyhetsbyrået.

Etterforsker i to ulike saker

Tirsdag bekreftet politiet at de også har iverksatt etterforskning mot Høiby i to ulike saker, der Juliane Snekkestad og Nora Haukland er fornærmet. Begge er ekskjærester av Høiby.

Politiet ville ikke si hvilket straffebud disse gjelder, eller hva slags status Høiby har i de to sakene. Men bistandsadvokatene til de to bekreftet tirsdag at sakene etterforskes som vold i nære relasjoner, etter straffeloven paragraf 282.

Onsdag forrige uke kom Høiby med en skriftlig uttalelse til pressen via sin forsvarer. Der innrømmet han at han «utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel».

Han avsluttet med å beklage overfor kjæresten:

«Så til deg min kjæreste, unnskyld. Dette skulle aldri ha skjedd, og jeg tar fullt og helt ansvar for mine handlinger.»

Har møttes flere ganger

Aftenposten har tilgang til lydopptak av to telefonsamtaler mellom Borg Høiby og den fornærmede. De fant sted dagen etter at han skal ha utsatt henne for vold. Der er tonen en annen.

Høiby og kvinnen har møttes flere ganger for å ordne praktiske ting etter natten da Høiby sier han slo henne og ødela ting i leiligheten hun bodde i.

Etter det Aftenposten får opplyst, har kronprinsessens sønn blant annet møtt den fornærmede for å befare skadene i leiligheten kvinnen bodde i på Frogner. Dette møtet skal ha skjedd i forrige uke. Leiligheten fikk flere skader etter hendelsen, og kvinnen fikk også ødelagt flere personlige eiendeler.

Read Entire Article