Demonstranter gjennom sperringene

1 month ago 43



Like etter midnatt norsk tid brøt demonstranter seg gjennom sperringene til Demokratenes landsmøte i Chicago, melder Reuters.

Foto: Julio Cortez / AP / NTB
tirsdag 20. august kl. 00:20

VG er på plass i Chicago for å overvære landsmøtet til Det demokratiske partiet. Gazas-protestene strekker seg flere kilometer i gatene rundt der hvor landsmøtet finner sted. Folk har Palestina-flagg og -skjerf, og de roper «Fritt Palestina». Det er et voldsomt politioppbud. Langs protesttoget går det et like langt tog av sykkelpoliti.

Rundt 15 000 mennesker har samlet seg til en demonstrasjon i støtte til palestinere i Gaza. Demonstrasjonen finner sted i forbindelse med Demokratenes landsmøte i Chicago, melder Coalition to March on the DNC, i følge CNN.

Demonstrantene samlet seg i Union Park, like ved landsmøtet, før de startet marsjen. Coalition to March on the DNC representerer over 200 aktivistorganisasjoner.

Hawa Meskinyar (53) har reist til Chicago fra Washington DC for å delta i protestene. Hun har en plakat med bilde av Kamala Harris der det står «unburdened», et ord Harris-kampanjen skal ha brukt om presidentkandidaten.
- Jeg våkner hver morgen og ser bilder av døde barn. Det er så tonedøvt av henne å hevde at hun ikke har noe skyld i det som skjer i Gaza. Hun er like skyldig som Nethanyahu og Biden, sier Meskinyar til VG.

Publisert: 20.08.24 kl. 00:11Oppdatert: 20.08.24 kl. 00:20

Relaterte emner

Read Entire Article