David Nielsen møtte pressen: – Alt blir jævlig alvorlig

1 month ago 19



David Nielsen (47) kjenner alvoret, men stortrives allerede i rollen som Lillestrøms mulige redningsmann.

 David Nielsen intervjues på første arbeidsdag i Lillestrøm. Bak til høyre sportssjef Simon Mesfin i LSK.

Publisert: 26.08.2024 11:16

– Nå er det full brann. Du må finne vann. Og det gjelder å hive på raskest mulig, sier David Nilsen.

Dansken kom og satte seg foran pressen med et smil, han var rolig og avslappet.

– Man må tillate smil i denne situasjonen, for alt blir jævlig alvorlig. Det blir ikke mer alvorlig enn det er nå. Men vi kan jo smile i krigen, det kommer jeg til å tillate, sier Nielsen til pressen mandag formiddag.

Han forteller at han trives i situasjonen med den nye jobben, og har ikke krevd noen nye spillere inn i laget. Han skal jobbe med spillerne som allerede er i stallen.

– Det er ting som fungerer her. Vi må bli farligere i boksen og bedre til å forsvare egen boks, sier Nielsen på pressetreffet.

– Du kan ikke gjøre feil. Når ting er som det er nå, så kan man ofte samle seg. Vi kan samle oss. Nå er det min jobb å samle gruppen, klarer vi det så klarer vi å samle LSK.

Lillestrøm tapte mot Tromsø på Åråsen søndag.

David Nielsen hadde sin første arbeidsdag mandag. Han må først og fremst sikre ny kontrakt i Eliteserien for skakkjørte Lillestrøm og har potensielt også tre cupkamper å se frem til: I oktober står Lillestrøm overfor Molde i kvartfinalen.

Nielsen hadde sin første topptrenerjobb i nettopp Norge. I juni 2014 overtok han Strømsgodset etter Ronny Deila, som den gangen ble snappet opp av Celtic. Dette var Martin Ødegaards gjennombruddsår i norsk fotball, og Nielsen dyrket 15-åringen i en offensiv rolle.

LSK er på nedrykksplass etter 20 serierunder. Sportsdirektør i LSK, Simon Mesfin, snakket først på pressekonferansen. Han poengterte at Nielsen er ansatt for å ta tre poeng i hver eneste kamp.

– Han sitter her ene og alene på grunn av den situasjonen vi er i, sier Simon Mesfin og legger til:

– Det er en situasjon vi tar svært alvorlig.

Read Entire Article