Cris (29) sjarmerer med norskopplæring på TikTok

1 month ago 22



STOLT: Anne-Kristin Eek er norsklærer for klassen til Cris, og synes det er veldig gøy at norskundervisningen har fått så mye oppmerksomhet i sosiale medier. – Jeg elsker dere, sier hun til elevene sine. Foto: Xueqi Pang / VG

Thailandske Chissanucha «Cris» Chuenchompoo kom til Norge for kjærligheten. Nå blir han gjenkjent på gaten for videoene sine.

onsdag 27. mars kl. 12:27

Kortversjonen

  • Chissanucha «Cris» Chuenchompoo (29) fra Thailand legger ut videoer av seg selv som lærer norsk og snakker med klassekamerater på TikTok, og én video har fått over 400 000 visninger.
  • Han flyttet til Eidsvoll for ektemannen, norske Aleksander (40), i 2023.
  • Han mener nordmenn liker å se folk fra utlandet lære norsk kultur og språk.
  • Flere seere kjenner seg igjen i situasjonen. De heier på Cris og klassekameratene i kommentarfeltet.

September i fjor flyttet Cris til Eidsvoll for å være sammen med den norske ektemannen Aleksander (40).

For å få lov til å bo i Norge, må 29-åringen delta på obligatorisk norskopplæring og bestå den store norskprøven.

Cris gjør derfor litt ekstra innsats ved å filme videoer av seg selv i samtale med klassekameratene. Disse laster han opp på TikTok, og nå har de sjarmert mange.

Én video har fått over 400.000 visninger.

TAKEN: Cris og mannen Aleksander i solnedgangen på deres bryllupsdag. Foto: Privat / VG

VG besøker Cris og klassen under en påskefest. I en klassisk hestesko drikker de appelsinjuice og nyter mat fra hele verden.

– Jeg forventet ikke å gå viralt. Det bare skjedde. Jeg tror det er fordi nordmenn liker å se folk fra utlandet lære seg den norske kulturen og språkene, sier Cris.

Alle har med seg en rett fra sine hjemland. Senere blir det påskequiz, informerer «verdens beste lærer» Anne-Kristin.

BFF: Filippinske klassekamerat Reichelle har blitt en sidekick i Cris’ mange TikTok-videoer. Foto: Xueqi Pang / VG

Å lære om norsk kultur og språk synes Cris er veldig hyggelig, men han mener dog språket ikke er så enkelt som folk sier. Særlig R-lyden er vanskelig å mestre.

– I mitt morsmål så har vi ikke R-lyden. Så det er vanskelig for meg å rulle tungen. Folk sier dessuten norsk ligner engelsk. Det synes ikke jeg, sier han

Spørsmålet og frasen «hva heter du?» har blitt Cris’ varemerke. I flere av videoene hans spør han klassekamerater hva de heter.

Mange i kommentarfeltet synes det er gøy fordi Cris kan høres litt sinna ut når han snakker norsk.

Hva tenker du?Hva heter du?aCris <3bReichelle <3cNoe annet :)

Se video fra da VG besøkte klassen i Jessheim:

Mange kjenner seg igjen

De uhøytidelige videoene har gledet mange seere. Både de som husker tiden da de selv var på norskkurs, og de som har norsk som sitt morsmål.

«Jeg hadde veldig gøy på norskkurs», skriver en bruker under en video.

«Dere så morsomme!!! Husker den tiden jeg også lærte norsk helt fra bunnen av. Ønsker dere masse lykke til ❤️», skriver en annen.

VLOGGER: Cris forteller VG at han også var en ivrig tiktoker da han bodde i Thailand. Her er han på lag med Elizabeth fra Nigeria under en påskequiz. Foto: Xueqi Pang / VG

– Videoene mine minner de som kom før meg om tiden da de gikk på språkkurs. Mange er veldig støttende, og de heier på oss i kommentarfeltet, forteller Cris.

– Så flink du er til å snakke norsk. Jeg liker å se på videoene dine, fordi dere er så glade hele tiden, skriver en norsk kvinne til Cris.

KLASSEMILJØ: En TikTok-bruker kommenterer til Cris: «Vennene du møtte på norskkurs vil alltid være ved din side. Gjennom opp og ned liksom». Foto: Xueqi Pang / VG

Lik mange før ham, må Cris etter 18 måneder med norskopplæring bestå en norskprøve for å få permanent oppholdstillatelse.

Og veien frem til den store dagen, kommer Cris til å dokumentere videre på TikTok.

Hva tenker du?Hva vanskeligst med å lære seg et nytt språk?aÅ uttale ordenebGrammatikkcÅ holde Duolingo-streakendKommer langt med «¡Una cerveza, por favor!»
Read Entire Article