Casper Ruud-nedtur - utslått i første runde

1 week ago 5



(Casper Ruud-Jordan Thompson 6–7 (5–7), 1–6) Det ble bråstopp i Tokyo for Casper Ruud (25).

Casper Ruud i aksjon i Tokyo torsdag. Foto: YUICHI YAMAZAKI / AFP / NTB
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 26.09.2024 17:40

Nordmannen er rangert som nummer ni i verden, mens Jordan Thompson er nummer 29. Likevel var det australieren som dominerte.

– Casper blir sliten og faller i nivå utover i kampen, sier TV 2s kommentator Sverre Krogh Sundbø.

– Dette er en spiller han bør slå.

Ruud kom rett fra Laver Cup - der det ble litt feiring i Berlin etter at Europa snudde til seier over verdenslaget i de tre siste kampene.

Dermed ble det senere avreise til Tokyo enn normalt og en lang flyreise fra Tyskland til Japan, der det er en ATP 500-turnering.

– Det kan være resultat av jetlag og litt lite forberedelser, sier TV 2s kommentator.

– Tap i en såpass viktig turnering er synd.

Australieren vant første sett etter 7–5 i tiebreak, og fortsatte med å bryte Ruuds første serve i andre sett og ta 2–0-ledelse - og etter hvert til 5–0.

– Det ser fryktelig mørkt ut for vår mann her i Tokyo. Det ser ut som om han har mistet litt troen på at dette kan gå, sier Sundbø.

Andre sett endte til slutt med australsk seier 6–1.

– Dette har gått fra noe av det beste vi har sett av Casper på hardcourt i år til noe av det svakere. Men Thompson er en drivende god hard courthard courtRegnes generelt som hurtigere enn grus, men langsommere enn gress. -spiller.

Det store spørsmålet er om Ruud kommer til ATP-finalen. Der møtes de åtte beste i 2024. Ruud bør fortsatt ha en god mulighet til å greie det.

– Jeg tror det skal holde med 4-500 poeng. Men sikker er man aldri. Det er to ATP 500, og to ATP Master 1000 igjen å spille, så det er en del poeng som kan hentes, sier han til TV 2.

Read Entire Article