9. oktober 2024 kl. 07:08

Palmer kåret til sesongens engelske spiller

Chelsea-komet Cole Palmer fikk prisen som sesongens engelske spiller av Det engelske fotballforbundet (FA) tirsdag kveld.

Prisen gjelder for sesongen 2023/2024.

I den perioden debuterte 22-åringen på det engelske fotballandslaget, før han også var med i EM. Palmer scoret også Englands eneste mål i finalen, som de tapte 1-2 for Spania.

Forrige sesong noterte han seg for 22 mål og 11 målgivende i Premier League, i det som var hans første sesong i Chelsea.

Også denne sesongen har Palmer fått en pangstart. Etter sju kamper står han med seks mål og fem assist.

Sesongens høydepunkt så langt kom 28. september, da han scoret fire mål i første omgang i Chelseas 4-2-seier over Brighton. Ingen spiller i Premier Leagues historie har klart det før han.

Palmer er den første Chelsea-spilleren som har blitt kåret til sesongens spiller i England siden Ashley Cole i 2010.

De siste to sesongene har Arsenals Bukayo Saka vunnet prisen.