California: Mann siktet for drap på 81 dyr

1 month ago 17



Ammunisjon og våpen som ble beslagslagt hos den siktede mannen. Foto: Rosas, Andres / AP / NTB

I løpet av en tre timer lang skyteepisode skal mannen blant annet ha drept 2 miniatyrhester, 14 geiter, 9 kyllinger, 7 ender og 33 papegøyer.

lørdag 7. september kl. 09:49

– Jeg tro ut dit, og det var et ganske traumatisk syn. Dette var folk sine kjæledyr, sa Sheriff kommandør i Monterey distriktet, Andres Rosas til Assosciated Press på fredag.

– Vi er veldig heldige at ikke menneskeliv ble tapt, sa Rosas til den lokale TV-kanalen KSBW.

Natt til tirsdag rykket nødetatene ut til en vingård i California, etter flere meldinger om skudd.

– Ulike kaliber av våpen kunne bli hørt avfyrt i et område hvor det var veldig mørkt og tett med vegetasjon. Dette gjorde det vanskelig for politibetjentene å umiddelbart lokalisere personen eller personene som er ansvarlig for å avfyre skuddene, sa en pressemelding fra politiet da.

Etter flere timers innsats fant politiet den mistenkte mannen og en krasjet bil langs veien på vingården. En 39 år gammel mann, Vicente Arroyo, ble arrestert. I hjemmet hans fant de flere våpen, inkludert en ulovlig AK-47 rifle, to «spøkelsesvåpen», samt ammunisjon, ifølge AP News.

 AP / NTB39 år gamle Vicente Arroyo er siktet for drapene på dyrene. Foto: AP / NTB

På vingården ble totalt 81 dyr drept i løpet av skyteepisoden, ifølge AP News. Blant disse var 14 geiter, 9 kyllinger, 7 ender, 5 kaniner, et marsvin, 33 papegøyer, ponyen Lucky og to miniatyrhester; Estrella og Princessa. Det melder KSBW-TV, ifølge AP.

– Dette er åpenbart den mest forferdelige dyremishandlingssaken vi har sett i dette distriktet, det er jeg sikker på, sa distriktsadvokat Berkley Brannon til KSBW-TV.

Arroyo er siktet for flere forhold, blant annet dyremishandling, ulovlig besittelse av våpen, trusler og oppbevaring av narkotika. Forsvareren til Arroyo, William Pernik, sa at Arroyo vil bli fremstilt for en helsevurdering, og at han var bekymret for Arroyos mentale helse.

Ifølge Pernik hadde Arroyos familie forsøkt å nå ut til flere etater i distriktet for å få hjelp:

– Dessverre fikk han ikke den mentale helsehjelpen i tide før denne tragiske hendelsen.

Publisert: 07.09.24 kl. 09:42Oppdatert: 07.09.24 kl. 09:49

Relaterte emner

Read Entire Article