Brukte vold mot mindreårig datter – far må i fengsel

2 weeks ago 3



Den nå ni år gamle datteren ga detaljerte beskrivelser av farens handlinger under tilrettelagte avhør på Statens barnehus.

Der forklarte hun seg blant annet om gjentatte tilfeller av vold, som slag, spark, klyping, kloring og kvelertak.

Datteren har også fortalt at faren satte seg oppå henne, slik at hun følte hun nesten ikke fikk puste.

Kalte datteren dum og ubrukelig

Ifølge datteren skal faren også ha kalt henne dum, ubrukelig og drittunge, heter det i dommen fra Telemark tingrett.

Der kommer det også frem at barnevernstjenesten i kommunen der jenta bor, leverte en anmeldelse mot mannen for et drøyt år siden.

Jonny Sveen, Advokat

Advokat Jonny Sveen var forsvarer for den nå dømte mannen i 40-årene.

Foto: H. Philip Hofgaard / NRK

Anmeldelsen kom i kjølvannet av bekymringsmeldinger fra moren til den mindreårige jenta, samt skolen hvor hun er elev og jentas fastlege.

Informasjonen barnevernstjenesten hadde mottatt, gikk ut på at jenta ble utsatt for fysisk og psykisk vold fra faren.

Det ble i anmeldelsen vist til at det kunne se ut til at volden hadde pågått over år, idet barnevernstjenesten hadde vært i kontakt med familien tidligere om samme problematikk og bekymring.

– Aldri vært konflikter

Faren har en helt annen versjon av samværet med datteren, etter at han skilte lag med jentas mor.

I politiavhør sa mannen at datteren betyr alt for han, at han har et godt forhold til henne og at datteren er trygg på ham. Ifølge faren har det aldri vært konflikter når de har vært sammen.

Han hevdet også å aldri ha kommet med nedsettende ord overfor datteren. Faren erkjente imidlertid å ha en lei tendens til å heve stemmen, og datteren dermed opplevde ham som sint, selv om han ikke har vært det.

Anklaget mor og mormor

Faren mener også at det er jentas mor og mormor som står bak de forholdene som førte til at han ble tiltalt.

Han mener de påvirket datteren til å forklare seg slik de ville, fordi de angivelig har et ønske om å ha henne for seg selv.

Barnefaren er langt fra et ubeskrevet blad i politiets annaler. Mannen er tidligere dømt for voldtekt, og for rundt fem år siden ble han dømt for vold mot niåringens mor.

Nå må han altså sone ti måneder bak murene og betale en bot på 10.000 kroner. I tillegg må mannen betale 100.000 kroner i oppreisning til datteren.

Dommen inkluderer også et tilfelle av fyllekjøring. I desember i fjor ble mannen stanset med 0,54 i promille og må nå klare seg uten førerkort i 12 måneder.

Mannens forsvarer, advokat Jonny Sveen, opplyser til NRK at han ikke har diskutert en eventuell anke med sin klient ennå.

– Vi skal snakke sammen senere, sier Sveen.

Publisert 25.09.2024, kl. 07.04

Read Entire Article