Broiler har skrevet musikkhistorie: – Wow! Det er vanskelig å sette ord på det

2 hours ago 3



– En del i bransjen sa det ville bli tøft. Det var deilig å motbevise det, forteller Mikkel Christiansen og Simen Auke, bedre kjent som DJ- og produsentduoen Broiler.

Med sanger som «Møndarn», «How I Wet Your Mother» og «Når du slår ut håret blir jeg slått ut», har duoen fra Drammen befestet sin posisjon på norske dansegulv, i ristende russebusser og på hitlister.

Da de (som DJ Broiler) slapp låten «Afterski» i 2012, ble den liggende på VG-lista i 21 uker.

Samme år mottok de pris og stipend som «Årets innovatør» fra streamingtjenesten Spotify.
De har solgt ut Oslo Spektrum og har millioner av avspillinger på diverse strømmetjenester.

Og det går bare én vei: Oppover.

Nå har de gjort det ingen andre norske artister har gjort før. Broiler har solgt ut Norges største innendørsarena, Unity Arena på Fornebu.

Broiler-bonanza

– Wow! Det er vanskelig å sette ord på det. Vet ikke om det har sunket inn ennå, sier Mikkel Christiansen.

– Vi har egentlig bare jobbet knallhardt med kanskje å fylle gulvet der inne, sånn i utgangspunktet. Det gikk jo langt bedre enn hva vi planla, eller håpet på, supplerer Simen Auke.

Broilergutta Mikkel Christiansen og Simen Auke.

Broilergutta lager elektronisk musikk som kategoriseres som «tropical house», «progressiv house» og «electro house». Eller partymusikk, på newnorsk.

Foto: Haakon Paulsen/Sky Agency

De 25.000 billettene forsvant på bare 8 minutter. Det gjør Auke og Christiansen historiske i norsk sammenheng.

– Det er stort. Det føles uvirkelig. Vi får bare ta det som en stor kompliment, forteller Christiansen.

Konserten 1. mars neste år blir slutten på The Beginning Tour, turneen som tar publikum tilbake til låtene som var starten på Broiler-eventyret for et drøyt tiår siden.

– Det er nostalgi for mange, konserten som heter The Beginning Tour, er vår start, fremholder Christiansen, mens Auke følger opp:

– Vi vokser, blir eldre og får ulik musikksmak. Folk har vært med på musikkreisen.

«Ingen Ballinciaga og Golfklubb uten Broiler»

Janne Monsen Tveit, er vikarierende musikksjef i NRK P3. Hun sier at Broiler med dette beviser at de har engasjert Norge på en måte vi aldri har sett maken til tidligere.

Ansvarlig redaktør Janne Monsen Tveit i 730.no

Janne Monsen Tveit i NRK P3 er mektig imponert over hva Broiler har fått til.

Foto: Privat

Det er utrolig stort! Broiler setter en ny standard. Å spille i Oslo Spektrum har tidligere vært målestokken for stor suksess i Norge, Telenor Arena har vært en utopi for så å si alle. Nå kan det være at flere tør å sette Unity Arena på sin «bucket list».

Hun mener duoen har fått det til ved å være tro mot sin visjon siden dag én.

De jobber beinhardt natt og dag, er dyktige musikere og låtskrivere, og de vet nøyaktig hva fansen – og Norge – vil danse til.

Tveit konstaterer at de to musikkskaperne helt klart har vært med «å skape og definere den moderne norske festmusikken».

Det startet med hjemmefester og afterski, men har blitt et fenomen som engasjerer langt utenfor landegrensene. Uten Broiler er det ikke sikkert vi hadde hatt hverken Golfklubb eller Ballinciaga.

Broiler fikk med seg et evig minne da de fylte Oslo Spektrum!

Publisert 09.10.2024, kl. 10.32

Read Entire Article