Brann i historisk bygningskompleks sentralt i London

1 month ago 16



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • Brann i Somerset House i London

    Det er meldt om brann i historiske Somerset House i London, og store brannmannskaper er på plass.

    Somerset House er et stort bygningskompleks på sørsiden av Strand i London sentrum, like øst for Waterloo Bridge.

    Somerset House var fra 1603 til 1692 offisiell residens for den engelske dronningen.

    Bygningene har huset en rekke offentlige kontorer og institusjoner opp gjennom århundrene, og i nyere tid har de også flittig vært benyttet som kulisser i filminnspillinger, blant annet i flere James Bond-filmer.

  • Bil havnet på taket – fører rømte fra stedet

    Politiet i Agder fikk lørdag formiddag melding om en bil som lå på taket i veien ved Vatnestrøm i Iveland kommune. Men det ble ikke observert noen personer i eller ved bilen.

    Agder politidistrikt sendte en hundepatrulje til stedet. Den fant en person i skogen 200 meter fra ulykkesstedet.

    -Personen vi har kontroll på er eier av bil, skriver politiet på X klokken 13.28. Vedkommende blir kjørt akutten på Sørlandet sykehus i Kristiansand for sjekk.

  • Lange køer etter trafikkuhell på Rv. 4

    Politiet melder om lange køer nord i Oslo etter en ulykke ved Rommen på Rv. 4.

    To personbiler er involvert. Nødetatene er på vei til stedet.

    En person klager over smerter i nakke, ellers ikke personskade. Trafikk dirigeres forbi ulykkesstedet. Lange køer, skriver Oslo politidistrikt på X klokken 13.09.

    Klokken 13.30 melder politiet det ryddes opp på stedet og at trafikken flyter greit i begge retninger.

  • Thailands eksstatsminister benådet av kongen

     Sakchai Lalit / AP / NTB

    Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra er benådet av kongen. Det innebærer at prøveløslatelsen hans reduseres med to uker. Han er dermed en fri mann fra på søndag. Her er han fotografert ved ankomst i Bangkok i august i fjor etter flere år i eksil. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

    Thailands tidligere statsminister, milliardæren Thaksin Shinawatra er benådet av kongen i landet, en dag etter at datteren ble valgt til statsminister.

    Benådingen innebærer at Thaksin, som lenge har stått i sentrum av en pågående maktkamp i Thailand, får prøveløslatelsen sin redusert med to uker.

    Eksstatsministeren ble avsatt i et kupp i 2006 og levde flere år i eksil for å unngå fengselsstraffer. I august i fjor vendte han tilbake til hjemlandet Thailand, der han sonet seks måneder i varetekt på

  • Skogbrannene herjer i Tyrkia – nesten 4000 evakuert

     DIA Images / AP / NTB

    Svidde trær og busker i utkanten av Canakkale fredag. Foto: DIA Images / AP / NTB Foto: DIA Images / AP / NTB

    Nesten 4000 innbyggere i Vest-Tyrkia er evakuert som følge av flammehavet som slikker seg over minst fire byer og provinser, ifølge landets krisebyrå.

    Den siste uken har det brutt ut 131 skog- og krattbranner i landbruks- og skogsområder vest i landet, inkludert i byene Izmir, Aydın, Bolu, Mugla og Manisa.

    I Tyrkias tredje største by Izmir slukte flammene fredag kveld en boligblokk og et industriområde, melder den tyrkiske kringkasteren TRT.

    Gjennom natten har det brent i 17 bolighus i byen. Land-

  • Får flytte hjem etter jordras i Troms

    E6 er stengt etter at en semitrailer ble tatt av et jordras fredag kveld. Raset stengte både E6 og «gamle E6» - Bergenesveien - for trafikk sør for Nordkjosbotn i Balsfjord i Troms. I tillegg ble to boliger med seks beboere evakuert.

    Nå melder Troms politidistrikt at de evakuerte får flytte tilbake. Bergensveien er åpnet for trafikk, mens det fortsatt jobbes med å åpne E6, skriver politiet klokken 12.07.

  • Lastebil og bil i ulykke i Bjørvikatunnelen - lang kø

    Oslo-politiet melder klokken 11.58 om en trafikkulykke i østgående retning i Bjørvikatunnelen i Oslo sentrum. Det ble først meldt om tre involverte biler, men dette ble senere korrigert til to. Det ene kjøretøyet er en lastebil.

    «Alle personer skal være ute av kjøretøy. Uhell trolig skjedd i forbindelse med feltskifte», skriver operasjonssentralen i Oslo-politiet i en oppdatering klokken 12.01.

    Det er ingen meldinger om alvorlig personskade, men en person oppgir å ha smerter i ryggen.

    Høyre og midtre felt i tunnelen er stengt som følge av ulykken, skriver Vegtrafikksentralen Øst. Det er i 12.15-tiden tiltakende kø over en strekning på flere kilometer. Ring 1 er stengt og det er derfor ikke mulig med omkjøring her.

  • Båt sank vest for Karmøy - to reddet

    To fiskere er reddet fra en båt som sank etter å ha gått på land på Gjengingen vest for Karmøy i Rogaland, melder Vest politidistrikt.

    Båten hadde fått problemer med manøvreringen i dårlig vær.

    Nødetatene fikk melding om hendelsen klokken 09.32.

    «Det var to fiskere om bord i båten. Begge kom seg i land på Gjengningen. En båt fra Røde Kors fikk kjørt fiskerne inn til land i Sævelandsvik. Båten gikk kort tid etter ned», skriver politiets operasjonssentral.

    Den ene personen falt i vannet da båten traff øya, men kom seg fort i land. Vedkommende ble kjørt til legevakten for sjekk.

    «Politiet har gjennomført avhør og oppretter en undersøkelsessak», heter det videre.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 24.07.2024 12:36

Read Entire Article