Bombetjenesten rykket ut til advokatkontor: – Forstår overhodet ikke

2 weeks ago 13



En mistenkelig gjenstand ble levert til SjødinMeling i Stavanger sentrum tirsdag.

 Håkon Mosvold Larsen
RAMMET: Advokatene Brynjar Meling og Arvid Sjødins kontor mottok en mistenkelig gjenstand tirsdag. Det utløste en storstilt politiaksjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Publisert 25.09.2024 21:21 Sist oppdatert 21 minutter siden

Tirsdag ble en mistenkelig gjenstand levert til advokatfirmaet SjødinMeling i Stavanger sentrum. Meldingen kom først inn til politiet klokken 12.50 onsdag. 

– Omstendighetene omkring leveransen av gjenstanden ga grunnlag for å gjøre ytterligere undersøkelser, og politiet besluttet å iverksette etterforskning, opplyser operasjonsleder Jostein Jaarvik Reiestad i Sør-Vest politidistrikt. 

Politiet bestemte seg for å be om nasjonal bistand i saken, deriblant fra politiets bombetjeneste. 

– Politiet har iverksatt nødvendige tiltak, men det har foreløpig ikke vært nødvendig å evakuere bygget. Bombetjenesten har nå avklart situasjonen og gjenstanden var ufarlig, avslutter Reiestad.

Pakken, som var adressert til advokatkontoret, er nå tatt i beslag av politiet. Den ble levert til kontoret rundt klokken 14 tirsdag ettermiddag. Politiet ønsker ikke å gi flere detaljer om gjenstanden eller hvordan den ble levert. 

Pakke på fem kilo

TV 2 har onsdag kveld vært i kontakt med Arvid Sjødin. Han sier det var en pakke på fem kilo som ble levert til kontoret, som oppga å inneholde et kjemisk produkt. 

– Vi lurte på hvor i all verden den kom fra. Ingen hadde bestilt den eller skulle ha det på vårt kontor. Avsenderen var ikke kjent med pakken og vi begynte å lure på hva det var for noe, sier Sjødin. 

Til slutt bestemte han og kollegaene seg for å kontakte politiet, som gjennomførte to ulike sjekker av pakken. 

– Det var et kjemisk produkt som ikke var farlig, det var det som sto på pakken, sier den erfarne forsvarsadvokaten. Han aner ikke hvorfor pakken endte opp på advokatkontoret: 

– Jeg forstår overhodet ikke hvorfor de har levert det til oss og nå skal politiet etterforske det, sier Sjødin. Han utelukker ikke at pakken var en form for trussel, men understreker at alle drar på jobb som vanlig torsdag. 

– Boksen er fjernet av profesjonelle folk, det var Guds lykke, avslutter advokaten. 

Read Entire Article