Bollestad har ikke trukket seg fra nominasjons­prosessen i KrF

1 month ago 23



Lederen av nominasjonskomiteen i KrF i Rogaland sier de ikke har mottatt noen beskjed om at Olaug Bollestad ikke vil ta gjenvalg til Stortinget.

Olaug Bollestad kunngjorde torsdag kveld at hun trekker seg som partileder i KrF etter et krisemøte i partiets sentralstyre. Bakgrunnen for sentralstyremøtet var at tre ansatte i KrF skal ha sendt et skriftlig varsel der de blant annet anklager partilederen for å ha en kritikkverdig lederstil. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

– Vi forholder oss til at Olaug har sagt at hun ønsker gjenvalg, og nominasjonsprosessen i Rogaland fortsetter med det utgangspunktet, skriver leder i nominasjonskomiteen i Rogaland KrF, Oddny Helen Turøy, til NTB fredag formiddag.

Bollestad trakk seg som partileder torsdag kveld. I dagene før skrev flere medier, blant annet Vårt Land og NRK, om at nestlederne Dag-Inge Ulstein og Ida Lindtveit Røse og generalsekretær Ingunn Ulfsten skal ha forsøkt å presse Bollestad til å gå av som partileder og takke nei til gjenvalg på Stortinget.

– Jeg har ikke tenkt å hoppe av nå, uttalte hun til Stavanger Aftenblad i januar.

– Jeg har stor respekt for jobben fylkeslaget skal gjøre, men jeg stiller meg til disposisjon for gjenvalg til Stortinget for Rogaland KrF i 2025, sa hun videre.

Leder Toralf Hetland i Bollestads eget lokallag, Gjesdal KrF, viser til Turøy i spørsmålet om hva som vil skje framover i lys av at Bollestad nå har gått av som partileder.

Publisert:

Publisert: 23. august 2024 16:34

Read Entire Article