Boasson Hagen legger opp

1 month ago 23



Det skriver den norske sykkelprofilen gjennom en årrekke på Instagram onsdag.

GIR SEG: Edvald Boasson Hagen, her avbildet etter et ritt i 2023. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Dermed avslutter 37-åringen fra Rudsbygd en lang og innholdsrik karriere, der han blant annet har vunnet tre Tour de France-etapper og en i Giro d’Italia.

Boasson Hagen – som i dag sykler for det franske laget Decathlon AG2R La Mondiale Team – har i tillegg både sølv og bronse fra VM.

«Det er en tid for alt, og etter 17 år i proffsykling er jeg stolt av det jeg har oppnådd i løpet av karrieren min. 2024 blir min siste sesong, og jeg ser frem til å tilbringe mer tid med familien min og utforske nye muligheter i livet etter syklingen», skriver han på Instagram.

Vi må tilbake til 2019 for å finne sist Boasson Hagen tok en etappeseier. Det var førsteetappen av Critérium du Dauphiné. Siden har han bare sporadisk hevdet seg i toppen i internasjonal sykling.

  • Boasson Hagens siste pallplass (ble nummer tre) kom i januar 2023 i et ritt i Spania.

  • Han hadde fem pallplasser i 2022, derav en i Tour de France.

Boasson Hagen benytter anledningen til å takke alle som har støttet og heiet på ham, lagene underveis i karrieren og spesielt familien og kona.

«Jeg har vært veldig heldig og glad for å kunne gjøre dette så lenge, og for alle vennskapene og de kjære minnene jeg sitter igjen med Det er fortsatt noen ritt igjen denne sesongen – jeg skal gjøre mitt beste som alltid», skriver Hagen.

Read Entire Article