Bisarre scener: – Det føltes som en evighet

1 month ago 22



Womens Open har blitt omdøpt til «Women’zzzzzz Open». Charley Hull benyttet anledningen til å ta seg en «blås».

1 av 2Foto: Steve Welsh / Pa Photos / NTB

  • Synne Sofie Christiansen, VG

    Synne Sofie Christiansen, VG

Publisert: 23.08.2024 09:18

Turneringen har tidligere blitt kritisert for at rundene tar lang tid – og også i år måtte golfeliten belage seg på en hel del venting.

Torsdagens runder skal ha tatt over seks timer og på det ellevte hullet toppet det seg fullstendig. Nesten alle spillerne skal ha blitt tvunget til å vente i over 30 minutter på å få slå ut.

– Herregud, så langsomt det gikk. Spesielt på ellevte hull. Der stoppet det helt opp og vi måtte vente i 30 minutter. Det er selvsagt ikke akseptabelt, sier verdensener Nelly Korda til Aftonbladet, som omtaler turneringen som «Women’zzzzzz Open».

Korda er på delt annenplass etter åpningsrunden.

Det er uvisst hva som er årsaken til den lange ventetiden, men ifølge Andrea Lee bidro dårlig vær og doble teesdoble teesI golf refererer "double tee" til en turneringsoppsett der spillerne starter fra to forskjellige tee-steder samtidig for å få flere spillere gjennom banen på kortere tid. I stedet for at alle spillere starter fra hull 1, kan noen spillere også starte fra hull 10. Dette er ofte brukt i større turneringer eller når det er nødvendig å avvikle spillet innenfor en viss tidsramme, for eksempel på grunn av værforhold eller dagslysbegrensninger. på problemer.

– Og elleveren var et vanskelig hull. Men seks timer er for mye, sier hun.

Bilder fra golfbanen viser spillere som satte seg ned på gresset.

Foto: Steve Welsh / Pa Photos / NTB

Noen benyttet anledningen til å ta seg en lur, mens andre valgte en litt mer kontroversiell måte å finne roen på.

Charley Hull tok seg en røyk og en e-sigarett, viser Aftonbladet. Hun leder konkurransen med fem under par etter torsdagens første runde, og var forberedt på lang ventetid.

– Det føltes som en evighet. Jeg gjorde faktisk et veddemål med caddien min, hvor jeg tippet at dette vil ta seks og en halv time. Han sa at det ikke var noen sjanse for det, men jeg fikk rett, sier Hull.

Det var ikke bare røyking som fant sted på golfbanen i England, e-sigaretten var heller ikke langt unna:

Foto: Scott Heppell / AP / NTB

Det er ikke første gang Hull har tiltrukket seg oppmerksomhet med sigaretten i munnen. I mai gikk hun viralt da hun signerte autografer med røyken plassert på snei mellom leppene.

– Ja, jeg røyker på banen. Det er en vane, har Hull fortalt til Golf.

– Hjelper det deg på noen måte?

– Ja, det gjør meg litt mer avslappet, sa hun.

Under US Open publiserte GQ Magazine artikkelen «Charley Hull sigg-blåste seg gjennom US Open», med bilder av den britiske utøveren som studerer banen med sigaretten i munnen.

Da sa hun:

– Du synes jeg har mye personlighet på golfbanen? Da bør du se hvordan livet mitt er på hjemmebane! Jeg er bare meg selv. Enten liker man det eller ikke.

Foto: SARAH STIER / AFP / NTB

Under OL i Paris derimot, måtte hun la sigaretten vike. De olympiske lekene har forbud mot bruk av sigaretter i konkurransen. Ingen suksess for Hull, som endte på delt 27. plass.

Nå har hun fått en god start på turneringen i Skottland.

Fikk du med deg denne?

Read Entire Article