– Bilen har hatt en viss hastighet

2 weeks ago 6



Dødsulykke i p-hus:

En pårørende som var på stedet da en bil falt ned fire etasjoner i Sandvika mandag, skal avhøres onsdag.

 Simen Askjer / TV 2
SKADER: Bilen kjørte ut her. Tirsdag var området sperret av. Foto: Simen Askjer / TV 2

Publisert 25.09.2024 11:47 Sist oppdatert 2 minutter siden

Like etter klokken 20 mandag kveld fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt utfor og falt fire etasjer fra et parkeringshuset på Sandvika Storsenter i Bærum.

Det ble utført livreddende førstehjelp på bilføreren, en mann i 60-årene som var alene i bilen, men klokken 20.47 opplyste politiet at mannen var erklært død.

En pårørende var på stedet da ulykken skjedde. Vedkommende skal onsdag avhøres, opplyser politiadvokat Katrine Eilertsen i Oslo politidistrikt til TV 2.

– Ut ifra det bevisbildet som foreligger på dette tidspunktet, fremstår dette som en tragisk ulykke, skriver politiadvokat Katrine Eilertsen i Oslo politidistrikt til TV 2 onsdag formiddag.

– Politiet etterforsker likevel saken ut fra flere hypoteser for å få klarhet i hva som har forårsaket ulykken. Saken etterforskes som trafikkulykke med dødsfølge.

 Petter Sørum-Johansen / TV 2
FALT FIRE ETASJER: Føreren av bilen ble erklært omkommet kort tid etter ulykken. Foto: Petter Sørum-Johansen / TV 2

Skal obduseres

Bilen er fraktet til Risløkka trafikkstasjon der den vil bli underøkt av Statens vegvesen. Det kan erfaringsmessig ta tid før rapporten er ferdigstilt, ifølge Eilertsen.

– Ulykkesbilen var plassert noe innover i lokalet og har hatt en viss hastighet da den traff murveggen, skriver politiadvokaten.

Den avdøde mannen skal obduseres. Det kan ta tid før obduksjonsrapporten er klar.

– Politiet jobber fortløpende med å kartlegge, innhente og se gjennom videomateriale som kan bidra til å belyse saken og hendelsesforløpet, skriver politiadvokaten.

Eilertsen ber vitner som var til stede i parkeringshuset og som så hendelsen eller som har andre opplysninger, ta kontakt gjennom politiets tipsportal.

 Simen Askjer / TV 2
FALT NED: Bilen har kjørt gjennom både gjærer og en liten mur. Foto: Simen Askjer / TV 2

Stengte

Tipsere til lokalavisa Budstikka fortalte mandag kveld at de hadde blitt bedt om å forlate kjøpesenteren. 

– Deler av bygningsmassen på parkeringshuset er skadet, og dette må sikres på forsvarlig måte. Det er besluttet å stenge kjøpesenteret som følge av hendelsen, skrev politiet klokken 20.42.

Mandag morgen var både Sandvika Storsenter og parkeringshuset åpnet, ifølge lokalavisa Budstikka. Området der ulykken skjedde var imidlertid fortsatt sperret av. 

– Voldsom kraft

Senterleder Kathrine Stensrud Ingerø fortalte tirsdag til Budstikka om ansatte som hadde hørt et voldsomt brak.

– Mange ble fryktelig redde, sier hun til Budstikka og legger til at bedriftshelsetjenesten er tilgjengelig for de ansatte.

 Cornelius Poppe / NTB
STORE SKADER: Slik så bilen ut etter å ha falt ned fire etasjer. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Både et autovern og en lav mur har falt til bakken. 

– Når murveggen brister, har det vært krefter i sving, sier Ingerø.

– Hva tenker du om sikkerheten i parkeringshuset? Vil dere gjøre endringer?

– Bilen har kommet med voldsom kraft. Gjerder og autovern ga etter. Det er ingenting som tilsier at det blir endringer for å forbedre sikkerheten. Men vi gjennomgår alt, i lys av ulykken. Området er tirsdag sikret og parkeringshuset er åpent som normalt, sier hun.

Read Entire Article