Avslutter byggesak mot Høyre-politiker

3 hours ago 4



Høyre-politiker Linda Dagestad Øygarden fra Arendal har måttet gjøre en rekke endringer på tomta etter en NRK-artikkel, og kommunen avslutter nå byggesaken.

Det skriver Agderposten. Saken avsluttes et drøyt år etter at NRK avdekket at politikeren og ektemannen hadde bygget ulovlig i et verneverdig område på Hisøy i Arendal.

Kommunen fant sju lovbrudd på tomta, og ekteparet søkte senere om ettergodkjenning.

Det endte til slutt med at ekteparet fikk flere dispensasjoner, eller unntak fra regelverket.

Kommunen konkluderer nå med at de ikke kommer til å bøtelegge ekteparet for lovbruddene som ble funnet, og at det kan ha skjedd en misforståelse underveis i byggesaken.

– Det foreligger ingen indikasjoner på at tiltakshaver bevisst har overtrådt plan- og bygningslovens regler om søknad og arealutnyttelse, skriver kommunen i brevet, som NRK har fått innsyn i.

Ettersom ekteparet også har fått dispensasjon til å bygge mer enn de opprinnelig hadde fått godkjent, «har konsekvensene av bruddet på søknadsplikten også vært forholdsvis små».

– Samlet sett er det derfor liten grunn til å ilegge overtredelsesgebyr i dette tilfellet, konkluderer byggesaksbehandler Thomas Flaten Opsahl.

Read Entire Article