Areal- og miljøutvalget løper ærend for «væreierne» i strandsonen

3 weeks ago 12



Jeg leste FVN i dag, 13.09., og kommer etter hvert til saken om tennisbanen i Kvåsefjorden, der Areal- og miljøutvalget (AMU) hadde befaring torsdag.

Foto: Kjartan Bjelland / Fædrelandsvennen

Saken har jo vært omtalt i FVN og KRS i flere artikler de siste ukene, så saken innhold skal være kjent for de fleste som er interessert disse sakene. I denne artikkelen leser jeg at lederen Plan- og bygningsetaten (PBE) i Kristiansand blir æreskjelt av tiltakshaveren i Kvåsefjorden. Det brukes ord fra hans side som man vanligvis kan bli dømt for å ha uttalt offentlig.

PBE har som jobb å forvalte de lovene som Stortinget vedtar, blant annet den såkalte Strandloven. Den er i disse dager ca. 70 år, og bør for alle oppegående nordmenn være godt kjent. Sjøl mener jeg at PBE gjør en god jobb i denne sammenhengen, men.

Vi leser i FVN og KRS hver annen uke at AMU går på tvers av, direkte underkjenner, de avgjørelsene PBE fatter. Omtrent som et applauderingskorps for de som har begått en feil i forhold til regelverket. Forstår ikke AMU at de gjennom denne behandlingsmåten undergraver enhver respekt lovverk og forvaltning er avhengig av for å kunne fungere. PBE og AMU må vi kunne forvente arbeider som et lag, om ikke alltid enige. Det kalles demokrati for oss på utsiden.

Jeg får noen ganger følelsen av at AMU løper ærend for ‘’væreierne’’ i strandsonen. Det bør ikke være tilfelle. De skal felle prinsipielle avgjørelser. Gjennom 10 år har jeg hatt gleden av å samarbeide med PBE i Kristiansand, og min erfaring er at de er proffer på sitt område. Vær stolte av det.

I den aktuelle saken i Kvåsefjorden, vil jeg be PBE i Kristiansand om å anke den siste avgjørelsen til Statsforvalteren. Hvis de ikke gjør det, vil jeg personlig foreta den samme anken.

Jeg vil opplyse om at jeg ikke er alene om disse meningene – langt fra.

Read Entire Article