Anne Holt: – Boka burde trekkes umiddelbart

2 hours ago 1



 Janne Møller-Hansen / VG Foto: Janne Møller-Hansen / VG

Det skriver den tidligere Ap-politikeren og Gyldendal-forfatteren i en kommentar på sin egen Facebook-side.

tirsdag 24. september kl. 08:59

Den nye Ap-boken «Partiet – En innsideberetning om Arbeiderpartiets fall» har fått  flengende kritikk for manglende faktasjekking og slett kildearbeid etter utgivelsen torsdag.

TV 2-journalist Lars Joakim Skarvøy påpekte forrige uke fire feil, blant annet en påstand om at han og tidligere Ap-nestleder og statsråd Hadia Tajik kysset under en pridemarkering i Oslo i 2018.

Også tidligere AUF-leder Eskil Pedersen og tidligere Ap-nestleder Bjørnar Skjæran har reagert på feil i boken.

Dagen etter utgivelsen av «Partiet – En innsideberetning om Arbeiderpartiets fall»  gikk Gyldendal Forlag ut og bekreftet flere feil i boken.

Bokas forfattere, Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant, har selv avvist kritikken og sier de går opp kildegrunnlaget.

 Heiko Junge / NTBDagbladet-journalistene Steinar Suvatne (t.v.) og Jørgen Gilbrant intervjuer Jonas Gahr Støre i Kina i september i år. Foto: Heiko Junge / NTB

I et innlegg på Facebook, går også tidligere Arbeiderparti-politiker Anne Holt ut mot boken. I en kommentar under innlegget, skriver hun at boken selvsagt ikke skulle vært utgitt i sin nåværende form.

– Boka burde trekkes umiddelbart, skriver Anne Holt i en kommentar.

En rekke Ap-profiler, og hendelser knyttet til dem, blir omtalt i boken, blant dem statsminister og partileder Jonas Gahr Støre.

Støre har tidligere uttalt at han ikke har lest boken, men at han «ikke kjenner seg igjen» i mye av det som er blitt gjengitt.

VG spurte ham om boken da vi møtte ham til intervju under FN-uken i New York.

– Nå sitter du her i New York, men i den annen tidssone på den andre siden av Atlanterhavet er det blitt gitt ut en bok som beskriver en maktkultur og kriser i Arbeiderpartiet, som du leder. Hvordan opplever du det? spør VG.

– Jeg har ikke lest den boken. Jeg følger en debatt i Norge nå, hvor flere personer står frem og sier at de ikke kjenner seg igjen, eller «dette har ikke skjedd». Det går en debatt både om boken og om innholdet. Jeg har ikke tenkt til å delta i den. Jeg er på jobb her, fra tidlig morgen til sen kveld, med det ansvaret jeg har. Det er det jeg har tenkt til å si.

– Kommer du til å lese boken?

– Det er jeg ikke sikker på.

Read Entire Article