Angriper TikTok og Telegram

1 month ago 27



Foto: Oscar Olsson/TT / NTB

Sverige og Danmark slår ned på gjengrekruttering på nett.

torsdag 22. august kl. 00:33

Kortversjonen

  • Svenske og danske myndigheter er bekymret for at plattformer som Telegram og TikTok brukes til å rekruttere unge svensker til å begå forbrytelser.
  • Siden april har det vært 25 tilfeller der svenske gjengmedlemmer har blitt leid inn av danske gjenger for voldelige angrep på rivaler i Danmark, ofte gjennom annonser på meldingsplattformer som Telegram.

Svenske og danske myndigheter er bekymret for at plattformer som Telegram og TikTok brukes til å rekruttere unge svensker til å begå forbrytelser, melder Reuters.

Nå vil de kalle inn flere teknologiselskaper for å diskutere annonser på plattformene deres, som de mener brukes av gjenger til å rekruttere svensker til å begå voldelige forbrytelser i Norden.

Sverige har hatt et tiår med gjengvold og ungdomskriminalitet, og de andre nordiske landene er bekymret for at det er i ferd med å spre seg over grensene.

Siden april har det vært 25 tilfeller der svenske gjengmedlemmer har blitt leid inn av danske gjenger for voldelige angrep på rivaler i Danmark, ofte gjennom annonser på meldingsplattformer som Telegram, skriver Reuters.

Foto: YURI KADOBNOV / AFP / NTB

– Vi vil kalle inn disse plattformene og holde dem ansvarlige for det som skjer i vår felles nordiske sfære. Det handler om å stille det svært legitime spørsmålet: Hva gjør dere? Og gjør dere nok?sa Sveriges justisminister Gunnar Strömmer på en felles pressekonferanse med sin danske kollega.

Danmarks justisminister, Peter Hummelgaard, sa at krypterte tjenester og sosiale medier – han nevnte Telegram og TikTok – ble mye brukt til å legge til rette for kriminalitet.

Han la til at hvis det bare var opp til ham, ville noen kommunikasjonsplattformer blitt geoblokkert og stengt.

– Dette er ikke juridisk mulig i dag. Men vi prøver hele tiden å se om disse veiene kan utvikles og finnes, sa han.

Foto: Michael Dwyer / AP / NTB

En talsperson for TikTok i Norden sa at selskapet ikke hadde noen kommentar til ministrenes uttalelse, men la til at de så frem til å samarbeide med myndighetene om saken. Telegram sier at de følger EUs lov om digitale tjenester og at rekruttering til ulovlige handlinger er forbudt på plattformen.

– Moderatorer overvåker proaktivt offentlige deler av plattformen, bruker AI-verktøy og godtar brukerrapporter for å fjerne millioner av innholdselementer hver dag som bryter Telegrams tjenestevilkår, sa selskapet i en uttalelse til Reuters.

Read Entire Article