Amir (36) slått ned på lekeplassen

1 month ago 26



Kortversjonen

  • Uenighet med menn på lekeplassen førte til at Amir Mohammad nesten mistet synet på ett øye.
  • Voldsmennene er ennå verken pågrepet eller avhørt.
  • Hendelsen fant sted på en lekeplass i Drammen sentrum.
  • Samboeren og deres barn var vitne til overfallet.

– Det var tragisk og traumatisk.

For to uker siden ble Amir Mohammad overfalt av en gruppe unge menn.

Det hele startet med at samboeren hans og deres to barn var på en lekeplass sentralt i Drammen sentrum ved 21-tiden. Like i nærheten spilte en gjeng i tjueårene cricket.

Samboeren til Amir var den første til å be de unge mennene om å roe ned spillet. Da de ikke lyttet til henne, ringte hun Mohammad, som kom til lekeplassen like ved der de bor.

– Hensikten var at jeg skulle ta en prat med dem. Det var flere andre barn der og aktiviteten de drev med hørte ikke hjemme der, sier 36-åringen.

Voldshendelsen skjedde ved Drammen park. Foto: Google Earth

Drammens Tidende skrev om voldshendelsen først, som er en av flere alvorlige voldssaker som har hendt i sommer. Lørdag ble to personer knivstukket på Tjuvholmen i Oslo, i det som politiet mener er hatkriminalitet.

Kneet i ansiktet

De rakk imidlertid ikke å prate lenge.

– En av dem gikk rundt meg. Og da han så en åpning, prøvde han å sparke. Jeg forsøkte å sparke tilbake, men noen holdt omkring meg. Så ble jeg sparket i ansiktet. Det kom et kraftig slag, sier han til VG.

Mens han ble holdt fast av to personer sparket en tredjemann ham i ansiktet med kneet, ifølge rapporten fra Drammen legevakt. Samtidig med slagene og sparkene skal guttene ha ropt flere skjellsord, forteller Mohammad.

Samboeren og deres 16 år gamle sønn fikk med seg hele hendelsen.

AMIR OG ATOM: Famiiens hund fuglehund er ofte med Amir ut i naturen på jakt. Foto: Privat

36-åringen ble tatt hånd om av ambulanse og kjørt til legevakt. Vel framme gikk han inn og ut av bevissthet. Ifølge Amir stod det om minutter for hans høyre øye.

– De måtte kutte omkring øyet for å lette på trykket så jeg ikke ble blind i løpet av noen minutter. Noe klarte de å redde, så ble jeg sendt til Ullevål for å operere øyet, forteller Amir.

Onsdag forrige uke ble øyet hans operert på Ullevål sykehus. Der ble det lagt inn en metallplate i øyegulvet. Synet til Amir er fortsatt svekket.

Ikke innbragt eller avhørt

– Det er mange følelser knyttet til det som skjedde. Vi kjørte forbi lekeplassen da jeg var på vei til Ullevål. Det vekket opp vonde minner.

Mennene som skal ha stått for volden er ennå verken pågrepet eller avhørt. De er delvis identifisert, opplyser politiet til VG.

– De involverte er i tjueårene, ifølge våre opplysninger, sier politiadvokat Mari Skjellhaugen til VG.

Politiet skal ha delvis informasjon om hvem de er. Mennene som skal ha angrepet Amir, ble ikke innbragt av politiet.

– Hvorvidt man går til pågripelse og hvem som avhøres vil være en konkret vurdering fra sak til sak. Men vi ser alvorlig på voldshendelser, og saken er under etterforskning, sier Skjellhaugen.

Hun forteller at politiet kommer til å foreta avhør av Amir og mennene som skal ha vært involvert i hendelsen. De har ennå ikke innhentet mulig videoovervåking, opplyser politiadvokaten.

– Er angrep som dette vanlig?

– Politiet ser alltid alvorlig på voldshendelser. Hvorvidt det er vanlig kan jeg ikke uttale meg om, sier Skjellhaugen.

Tirsdag denne uken gikk statsminister Jonas Gahr Støre ut i VG og lovet tiltak mot voldshendelser begått av unge kriminelle.

– Vi skal både være tøffe mot kriminaliteten, og tøffe mot årsakene til kriminaliteten. Derfor har regjeringen økt bevilgningene til politiet senest med 1,6 milliarder kroner i årets reviderte budsjett. Det vil gi flere politifolk på jobb, sa Støre da.

Hendelsen på lekeplassen i Drammen har satt spor i Mohammad og familien, spesielt fordi voldsmennene kom med truende uttalelser:

– Jeg passer på at alle dører er låst. Og om jeg ser nye folk utenfor leiligheten sjekker jeg to ganger.

– Tillit til politiet

Amirs bistandsadvokat Aisha Nadia Dar sier at hun venter på tilbakemelding fra politiet om deres neste skritt.

– Jeg venter på tilbakemdling fra politiet om når det skal gjennomføres avhør. Jeg har tillit til at politiet vil gjennomføre nødvendig etterforskning i denne saken, sier hun til VG.

– Jeg vet at Amir er i en veldig vanskelig situasjon. Han har vært utsatt for en alvorlig voldsepisode og hans ektefelle og mindreårige barn har vært vitne til saken.

Read Entire Article