«Agder vil bli en avfolket region, uten fremtidshåp og uten et velfungerende næringsliv hvis vårt næringsliv har dyrere strøm enn resten av landet»

2 hours ago 4



Frps partiprogram for 2025-2029 er ute på høring, og det blir en storstilt satsing på kjernekraft. Jeg var den første som foreslo dette, og fikk et fylkesårsmøte med på å etablere kjernekraftverk i Agder. Målet nå er å bli en del av regjeringsapparatet med ansvar for kjernekraft, eller politisk prosjektleder for å gjøre Agder om til Norges kjernekrafthovedstad.

Jeg har studert økonomi i England, jobbet innen prosjektledelse i National Oilwell Varco, og vært blant de i landet som har jobbet mest for at Norge og Agder skal ta en nasjonal rolle innen kjernekraft. Etter mye arbeid mot stortingsgruppen, sentrale aktører som vil ha kjernekraft, dialog med næringsliv og kommuner som vil sette av plass til kjernekraft så begynner jeg å se mållinjen, nemlig at Agder skal bli Norges kjernekrafthovedstad. Jeg vil nå rette mitt søkelys på det nye programmet til Frp, og en eventuell regjeringserklæring hvis vi vinner valget. Jeg er leder i Agder Frp, og hvis jeg er det i 2025 så har jeg stemmerett om vi skal godkjenne en regjeringserklæring eller ikke.

Dette mangler i budsjettforslaget

Åpen

Agder vil bli en avfolket region, uten fremtidshåp og uten et velfungerende næringsliv hvis vårt næringsliv har dyrere strøm enn resten av landet. Da blir vi en subsidie region, som ikke evner å klare oss selv. Så vi må ha maks pris på strøm. Samtidig så har vi en olje og gassnæring som har kompetanse til å etablere Agder som en kjernekrafthovedstad. Jeg forventer at en regjeringserklæring inneholder innkjøp av kjernekraftverk i første statsbudsjett, slik at det er klart innen 2035, og at vi får makspris på strøm. Nå er mye av mine tanker spredd seg over hele Norge og i programutkastet så har jeg fått mye gjennomslag, nå sier vi ja til å etablere kjernekraftverk i Norge.

Agder vil bli en avfolket region, uten fremtidshåp og uten et velfungerende næringsliv hvis vårt næringsliv har dyrere strøm enn resten av landet.

NVE: Kjernekraft er dyrest

Agder som er den regionen med lavest levekår, og ikke er i nærheten av å være økonomisk bærekraftig vil være det naturlige stedet å etablere et kjernekraftverk. Derfor er det nå viktig å rigge regionen for å legge til rette for etablering av kjernekraftverk. Det vil gi arbeidsplasser, verdiskapning, skatteinntekter og mer kraft. Vi har alle muligheter for å vinne kappløpet om å bli fødestedet for Norges neste industrieventyr. Vinner vi valget, så vinner vi kappløpet, og da vinner Agder.

Nå er vi en region med flere utenfor arbeidslivet enn noen annen region, vi klarer ikke innlemme innvandrere i arbeidslivet, mange kommuner klarer ikke tiltrekke seg hverken nye innbyggere eller private arbeidsplasser, og vi har et veinett på fylkesveier som har et etterslep på over 7 milliarder. Jeg vil ha endring, derfor gir jeg alt for å få økt innflytelse i 2025 og 2027, hvis ikke blir vi Norges største sosialkontor, og en region i forfall.

Vil utrede mulighet for kjernekraftverk

Hvis jeg ikke var helt sikker på at vi kan vinne kappløpet om å bli Norges kjernekrafthovedstad, så hadde jeg sikkert gjort noe annet. Men jeg vet at vi kan vinne, hvis vi får mer innflytelse i 2025 og 2027. Så valgkampen er i gang, og i samarbeid med innbyggere, næringsliv og kommuner så redder vi Agder.

Steinar Bergstøl Andersen,

Leder av Agder Frp

Read Entire Article