Aftenposten: Jakob Ingebrigtsen i avhør i dag

1 month ago 14



Kort tid etter rekordløpet på 3000 meter er friidrettsstjernen i avhør.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det bekrefter bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen overfor Aftenposten.

– Avhøret er i gang og han ser frem til å bli ferdig, sier Larsen til avisen.

Tidligere i sommer ble det kjent at Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) fikk omgjort henleggelsen i saken mot faren Gjert Ingebrigtsen (58).

Det ble også bestemt at et nytt avhør i saken skulle finne sted etter OL i Paris var over - hvor Ingebrigtsen ble nummer fire på 1500 meter og tok gull på 5000 meter.

Påtalemyndigheten har tidligere tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen for mishandling i nære relasjoner mot ett av barna. Den fornærmede i den saken er ikke en av løpebrødrene.

Fire andre saker ble henlagt og påklaget til statsadvokaten. Av disse var det kun henleggelsen i Jakobs sak som ble omgjort.

Gjert Ingebrigtsen. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Gjert Ingebrigtsen erkjenner ikke straffskyld for noen av forholdene han er anklaget for.

– Gjert opplever seg dømt i folkedomstolen for disse forholdene, og det er derfor godt for ham at statsadvokaten har opprettholdt henleggelsene. At det bes om ytterligere etterforskning i en av sakene før også den eventuelt endelig henlegges fremstår ryddig av statsadvokaten, uttalte advokat John Christian Elden da omgjøringen av henleggelsen ble kjent.

Brødrene Ingebrigtsen fortalte om en oppvekst med ubehag, frykt og vold i VG i fjor høst. Pappa Gjert kalte påstandene grunnløse.

Jakob Ingebrigtsen slo den «uslåelige» verdensrekorden på 3000 meter søndag med 7.17,55. Torsdag 5. september løper han 1500 meter i Zürich. Der er også Narve Gilje Nordås, som trenes av Gjert Ingebrigtsen, påmeldt.

Read Entire Article