Abid Raja om blandingsekteskap: – Vil være en fordel for integreringen

1 month ago 22



– Utviklingen jeg har sett på skolene har forbauset meg. Det har gått under radaren min, sier Abid Raja (V) til NRK.

I boken «Vår ære og vår frykt» retter han søkelyset mot integreringsproblemer blant muslimer i Norge og Europa. I en kronikk i Aftenposten skrev Raja han at dagens 50 millioner muslimer i Europa er ventet å dobles de neste 25 årene.

Raja har blant annet besøkt videregående skoler med høy minoritetsbakgrunn. Han skriver at mange aldri har vært i et norskt hjem, og at de mangler personer som kan utfordre de konseravtive holdningene de vokser opp med.

«Tenk å være lærer på en skole hvor det religiøse konformitetspresset dominerer hverdagen, hvor elever ber på skolen, hvor jenter føler seg sosialt presset til å dekke seg til, og hvor sjargongen er homofilifiendtlig», skriver han.

Raja spør seg om toleranse er riktig medisin.

– Jeg mener virkelig at vi kan ikke møte intoleranse med toleranse. Det må møtes med kraftige tiltak, utdyper han til NRK.

– Min bekymring er at de som er født og oppvokst i Norge, at vi ikke klarer å inkludere dem i det norske samfunnet.

Peker på Danmark

Blant annet Raja han et slag for blandingsekteskap. Han mener det å hente ektefeller fra foreldres opprinnelsesland bremser fremgangen i integreringen.

– Hvis etniske minoriteter blir sammen med etniske nordmenn så vil det være en fordel for integreringen.

Raja mener også Norge bør vurdere å innføre lignende tiltak som Danmark, som i bestemte områder har valgt å ikke ta inn flere grupper med sosiale utfordringer.

– Vi må spre befolningen slik at vi ikke får et område hvor det bare bor sosialt trengende.

Listhaug: – Foreslått dette i lang tid

Sylvi Listhaug (Frp) og Raja har lenge vært dypt uenige om norsk innvandringspolitikk.

Hun har tidligere skrevet på Facebook at Rajas snuoperasjon ikke er «verdt noen ting» med mindre hans eget parti bidrar til å stramme inn.

– Hvis han får med partiet sitt på dette ville det være en revolusjon. Venstre har alltid stått i spissen for en mest mulig liberal politikk, sier hun til NRK.

Abid Raja og Sylvi Listhaug i Politisk kvarter

Foto: Amanda Iversen Orlich / NRK

Hun sier Fremskrittspartiet i lang tid har foreslått at innvandrere som ikke er integrerte og selvforsørget skal kunne flytte til kommuner med 15 prosent innvandrere.

– Vi mener at de som bosettes som flyktninger ikke skal kunne flytte til deler av i Norge der vi ser at det er høy innvandring fra før. Det er nettopp for å stanse denne opphopningen.

Listhaug mener også at familiegjenforening er en viktig årsak til at enkelte områder får høy andel innbyggere med innvandrerbakgrunn.

– Da må vi også stramme inn på reglene for familiegjenforening, som FRP gjentatte ganger har foreslått.

Publisert 04.09.2024, kl. 09.02 Oppdatert 04.09.2024, kl. 09.26

Read Entire Article