«Å sørge for tilgjengelige betalingsterminaler er et lite grep som kan ha stor betydning»

1 month ago 23



Vi er inne i en tid hvor teknologi utvikler seg raskt, og stadig flere betalingsterminaler har nå blitt «touch-only». Dette kan være en utfordring for mange. For blinde og svaksynte, er det et reelt hinder som i praksis fratar dem muligheten til å betale på egen hånd.

Noen ber andre taste PIN-koden din. Dette er ulovlig og bryter med prinsippet om personvern og sikkerhet rundt betalingsinformasjon. Man skal ikke oppgi koden til andre er beskjeden fra bankene.

Når man er i en situasjon der betalingsterminalen kun fungerer ved berøring av en skjerm uten taktile referanser, blir løsningen kanskje å vippse til en annen person som kan betale for deg.

Det er eksempler på at personer har måttet vippse til servitørene, også har servitørene betalt med sitt kort. Dette er ikke bare upraktisk, men også diskriminerende.

Det finnes løsninger som kan gjøre betalingsterminaler tilgjengelig for alle, slik som terminaler med fysisk tastatur. Det er derfor viktig at de som ønsker å ta imot en betaling, tar et ansvar for å sikre at deres løsninger er universelt utformet og tilgjengelig for alle. Dette handler ikke bare om teknologi – det handler om likestilling, inkludering og respekt for enkeltmennesket.

Å sørge for tilgjengelige betalingsterminaler er et lite grep som kan ha stor betydning. Vi må sørge for at ingen føler seg ekskludert når de skal gjøre noe så enkelt og grunnleggende som å betale for seg selv.

Kjetil S. Haraldseid,

daglig leder

Norges Blindeforbund Vest-Agder

Å sørge for tilgjengelige betalingsterminaler er et lite grep som kan ha stor betydning.

Read Entire Article