3. klassing tok med disse posene hjem: – Ubehagelig

1 week ago 12



– Det ser ut som noe du får når du kjøper fotballkort på butikken, sier en bekymret ungdomsarbeider i Lillestrøm kommune til TV 2.

 privat
TOK DISSE MED HJEM: En barneskoleelev tok med disse posene hjem fra skolegården. Foreldrene antar at de har blitt brukt til å oppbevare narkotika. Foto: privat

Publisert 27.09.2024 18:21

En 3-klassing på Vigernes skole i Lillestrøm tok nylig med seg et par lynlåsposer hjem, som hadde blitt funnet på bakken i skolegården. 

TV 2 har vært i kontakt med en av foreldrene, som antar at posene var blitt brukt til å oppbevare narkotika – noe slike lynlåsposer gjerne brukes til. 

Barnet var ikke klar over dette selv, men tok med seg posene på grunn av hvordan de så ut, forteller forelderen, som ønsker å forbli anonym. 

Posene var nemlig prydet med motiver som kan minne om noe fra dataspillet Grand Theft Auto.

– Det var overraskende og ubehagelig, skriver forelderen i en SMS til TV 2. 

Attraktive for unge 

Det var Mitt Lillestrøm som omtalte saken først. 

Det er også funnet lignende poser i en park ved kjøpesenteret Strømmen nylig, ifølge avisen. 

Anders Mansaas, seksjonsleder for nærpolitiet ved Lillestrøm politistasjonsdistrikt, mener at designet på posene er utformet for å være attraktive for unge. 

– Funn av slike poser har dessverre blitt veldig normalt og noe vi er klar over. At det foregår omsetning og bruk av narkotika i barnehager og skolegårder etter stengetid, er heller ikke noe nytt. Det er uheldig og noe politiet følger med på, sier han til Mitt Lillestrøm. 

Ved funn av slike poser er det ikke nødvendigvis noe vits å kontakte politiet, ifølge Mansaas. Han anbefaler at man kaster det i søpla eller gir det til en voksen. 

Kjent med hendelsen 

Rektor ved Vigernes skole, Lisa Mari Lorentzen, bekrefter også hendelsen til TV 2, og opplyser at skolen planlegger å informere om denne problemstillingen ved neste FAU-møte.

– Jeg er kjent med dette funnet nylig og vet om ett for noen år tilbake, skriver hun i en SMS.

Det er også blitt meldt om lignende hendelser andre steder i Norge. 

Tidligere i september måtte politiet rykket ut til en barnehage i Trøndelag, etter at to barn hadde puttet tabletter i munnen. Senere viste det seg at tablettene inneholdt det narkotiske stoffet MDMA. 

Barna spyttet raskt ut tablettene og fikk ingen symptomer på forgiftning.

– Veldig skremmende 

Børge Røsnes, leder for Oppsøkende ungdomsteam i Lillestrøm kommune, forteller at de er kjent med at det tidligere har blitt funnet lignende lynlåsposer på skoler og i barnehager. 

Det som er nytt, er at designet på posene har blitt mer fargerike og «kommersialiserte», mener han. 

– Det ser ut som noe du får når du kjøper fotballkort på butikken. Det er veldig skremmende, sier Røsnes til TV 2. 

 privat
UNGDOMSTEAM: Børge Røsnes er leder for Oppsøkende ungdomsteam i Lillestrøm kommune (OUT). Foto: privat

Han har også blitt intervjuet av avisen Mitt Lillestrøm. 

– Jeg vet at dette har vært et problem flere steder i Norge også, og ikke bare i Lillestrøm, sier Røsnes. 

Et av tiltakene de gjør i kommunen, er å ta daglige runder i barnehagene og i skolegårdene, forteller lederen av ungdomsteamet. 

– Man går i manngard for å sikre at det ikke ligger noe der. Likevel er det ikke sikkert at man får med seg alt, legger han til. 

Read Entire Article